Nieuw Nieuw
Restaurant
Maastricht
Terras aanwezig Terras aanwezig
Michelin Ster

Au Coin des Bons Enfants

Au Coin des Bons Enfants, in de volksmond ook wel de Coin, heeft vele functies gekend. Van weeshuis tot woonhuis, van café tot restaurant. Als eerste sterrenzaak van Limburg groeide Au Coin zelfs uit tot een van de bakermatten voor de klassiek Franse keuken in Limburg en ver daarbuiten.

Sinds het voorjaar van 2020 waait er opnieuw een nieuwe, frisse wind door het historische pand op de hoek van de Ezelmarkt van Maastricht. Timo Reichelt en Lino de Vrede nemen Au Coin des Bons Enfants over met als doel het restaurant terug op het allerhoogste niveau te krijgen. Om dat te bereiken moderniseren ze waar nodig, maar worden vooral de authentieke elementen in stand gehouden om de ziel van het inmiddels monumentale pand te bewaren.

Die gouden combinatie van klassiek en modern zien we anno 2023 ook terug in de keuken, waar Timo Reichelt invloeden uit de klassiek Franse keuken naadloos combineert met zijn eigen Duitse roots en mediterrane toetsen. Tarbot met artisjok, mango en smoky beurre blanc als absolute favoriet.

Patron-sommelier Lino de Vrede heeft een voorliefde voor de grote wijnen uit befaamde Franse wijnregio’s, al maakt ook hij graag een uitstapje naar Duitsland en Italië.

Achter het restaurant, ver weg van alle rumoer van de Maastrichtse binnenstad en verscholen onder druivenranken, ligt het intieme terras van Au Coin des Bons Enfants alwaar je met mooi weer heerlijk kan lunchen of dineren.

Deel dit profiel:

Lees meer over

Au Coin des Bons Enfants