Alter

Tongeren
Restaurant
Terras aanwezig Terras aanwezig
Michelin Ster

Aan de rand van de oudste stad van België, Tongeren, ligt een heel modern restaurant, zowel architectonisch alsook gastronomisch. De jonge chef Jo Grootaers vertoont hier zijn kookkunsten, die hij zichzelf heeft aangeleerd. In hoog tempo zorgde hij ervoor dat Alter van een brasseriekeuken naar een sterrenkeuken klom. Behalve een ster kende Michelin hem ook nog de titel van het beste kooktalent van België toe.

De stijl van Grootaers valt onder de noemer ‘eigenzinnig’ en dan vooral in positieve zin. Hij kookt zonder receptuur, experimenteert zo lang totdat hij de smaak heeft waar hij op hoopte. Een etiket valt op deze keuken moeilijk te plakken, behalve dan dat er niet alleen Franse en Belgische invloeden te bespeuren vallen, maar eigenlijk accenten van overal. Daarbij heeft hij veel technieken perfect onder de knie, zodat hij eindeloos kan spelen met allerlei structuren.

Wat opvalt is dat hij opvallende gerechten maakt die niet overdreven veel producten en ingrediënten bevatten. Ogenschijnlijk is het tamelijk eenvoudig, totdat je begint te proeven.

In combinatie met de aangename ontspannen sfeer, zowel binnen in de trendy zaak als ook op het mooie terras, zorgt dat voor een heel plezierige ervaring.

Contact informatie

Bilzersteenweg 366, Tongeren (BE)

Deel deze pagina:

Lees meer over

Alter