Home > Auto's > Zes hotspots in het Limburgse Heuvelland

Zes hotspots in het Limburgse Heuvelland

Auteur: Xavier Maassen

Door alle mooie en leuke rally’s die ik de laatste maanden mee heb mogen uitzetten kom je langs veel verborgen parels in Limburg en daarbuiten. Graag deel ik met jullie een paar toppers om te bezoeken. Lekker toeren door het landschap en gezellig genieten van de mooiste plekjes in onze Euregio. De top zes van de leukste en voor velen nog onontdekte plekken.

1. Grille de la Clouse
Bij dit grillrestaurant net buiten Aubel voel je je als een God in Frankrijk. Buiten op het terras zit je in alle kalmte in een meer dan heerlijke omgeving omgeven door groen. Je krijgt er geweldige steaks binnen gegrild worden op houtskool. Een echter aanrader.
www.grilldelaclouse.be

2. Buitenlust
Wellicht wel bekend bij velen, maar wat een adembenemend uitzicht op het Limburgse Heuvellandschap. Deze heerlijke plek aan de rand van het Vijlenerbos is de plek om lekker te ontspannen en te lunchen na een mooie rit, fietstocht of wandeling. Goed eten en lekker genieten van een drankje met een view to kill.
www.buitenlust.nu

3. Blegny Mine
De Blegny-mijn, gelegen tussen Luik en Maastricht, is één van de vier authentieke koolmijnen van Europa waar de ondergrondse galerijen nog toegankelijk zijn voor de bezoekers. Daal met de liftkooi af naar een andere wereld. Je krijgt een voorstelling over het gebruik van de machines en de ondergrondse uitrustingen. Je verneemt alles over het dagelijkse leven van de ‘koempels’, hun vreugde, hun zorgen, hun angsten en hun werkomstandigheden. Een mooie en indrukwekkende ervaring, zeker voor jonge families met hun kinderen.
www.blegnymine.be/nl

4. Aux Berges de la Bel
Net ten noordoosten van de Abdij van Val Dieu ligt de Bed & Breakfast Aux Berges de la Bel. Niet alleen geschikt om te overnachten, want ze hebben ook een prachtig terras om bourgondisch te genieten van een biertje of wijntje aan de rand van de stroom de Bel. Dit is ook weer zo een ‘hidden secret’ in het Land van Herve.
www.aubergedelabel.be

5. Manoir de Lébioles
Als je romantisch wilt genieten met je partner neem je hem of haar mee naar Manoir de Lébioles. Dit prachtige kasteel net boven Spa, in het kleine dorpje Creppe, is voor mij persoonlijk echt het mooiste kasteeltje in onze regio. Alleen al het aanrijden vanuit het bos geeft je kippenvel. Ineens midden in het bos openbaart zich het kasteel tussen de bomen. Het hotel baadt in discrete luxe, ademt een besloten sfeer en biedt hoogwaardige service.
www.manoirdelebioles.com

6. Beachclub Eifel
Helemaal aan de noordkant van de Rursee bevindt zich de Beachclub Eifel. Vanuit het dorpje Schmidt rijd je zuidwaarts tot aan de parking.  Dan moet je nog een kleine 500 meter lopen naar de beachclub die direct gelegen is aan de Rursee. Een beter uitzicht op de Rursee zal je niet snel vinden en je voelt je hier alsof je aan een van de meren van Italië bent. Maar dan wel met een lekkere Wiener Schnitzel.
www.beachclubeifel.de

Er zijn zoveel mooie plekken te ontdekken in onze buurt. We zijn gezegend om hier te mogen wonen in deze prachtige omgeving. Ga er op uit en geniet. Hopelijk heb ik je aan een paar leuke adresjes weten te helpen. Geniet van de zomer.

______________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu