Home > Auto test > Xavier Maassen test de Aston Martin V8 Vantages Roadster

Xavier Maassen test de Aston Martin V8 Vantages Roadster

Auteur: Xavier Maassen

Je voelt je automatisch een beetje James Bond als je de sleutel van de Aston Martin in je handen krijgt. Je loopt wat meer rechtop en voelt je zelfverzekerder. De Vantage S zelf roept onontkoombaar ook de gelijkenis met James Bond op: een gentleman bij de eerste aanblik, maar binnenin zit een getrainde moordmachine. De Vantage S heeft overduidelijk een trainingsprogramma gevolgd en uit dat door middel van de carbon vervaardigde spoilers, de dikke zijskirts en het speciaal ontworpen 19 inch lichtmetaal. Krachtig, maar nog altijd zo charmant.

Zes jaar na de introductie van de V8 Vantage gebruikt Aston Martin alle opgedane ervaring en successen tijdens 24-uurs races voor de geboorte van de V8 Vantage S. Er is samengewerkt met Aston Martin Racing om zodoende een Vantage te creëren die meer rijervaring biedt dan ooit tevoren. Elk element van de V8 Vantage is onder de loep genomen. Motor, versnellingsbak, vering, demping en besturing werden verbeterd om zodoende met trots die S-badge op de achterklep te kunnen plakken.

De Vantage S is onmiskenbaar een Aston Martin. De bekende grille en het algehele lijnenspel zijn kenmerken van de hedendaagse Aston Martins. De Aston imponeert door zijn adembenemende proporties: korte overhangen, een lange motorkap, een kont die zowel elegant als krachtig is en een indrukwekkend smoelwerk. Wanneer je plaats neemt in de Aston straalt de exclusiviteit je van alle kanten tegemoet. Waar je ook om je heen kijkt zijn exclusieve materialen en prachtig leer gebruikt. Je wordt niet alleen omarmd door de perfecte sportkuipen, maar de hele cockpit lijkt zich om je heen te sluiten.

Als je nog niet verleid was door zijn uiterlijk dan gooien de motor en het speciaal voor deze V8 Vantage S ontwikkelde uitlaatsysteem alle charmes wel in de strijd om je in te palmen. Ik was persoonlijk al verleid door het uiterlijk, maar die sound die vrij komt bij het starten zorgt voor eeuwige liefde. En die sound wordt alleen maar beter als je begint te rijden. Deze auto wil je 365 dagen open rijden alleen om die brul uit de uitlaat zo goed mogelijk te horen. De eerste meters heb je even het gevoel of je in een Amerikaanse ‘Nascar’ zit, zo diep klinkt de brul uit de uitlaten. Dit is met recht een van de mooist klinkende auto’s waarmee ik ooit heb gereden.

Met de magnesium flippers achter het stuurwiel werk ik de versnellingen in razend tempo af. Deze Sportshift II transmissie met zeven versnellingen is niet alleen twintig kg lichter dan zijn voorganger, maar ook sneller en alerter. Het gevoel dat de V8 Vantage S geeft is verbijsterend. Het kloppende hart voorin produceert rond de 7.300 rpm, maar liefst 436 pk en een geluid dat onbeschrijfelijk is. Of had ik dat al gezegd…

De V8 Vantage was al een sublieme auto, maar de Britten hebben het voor elkaar weten te krijgen om alle opgedane (race)ervaring in deze S te stoppen en daarvan een nog scherpere en uitdagendere auto te maken. De besturing is nog directer, het onderstel nog beter afgesteld en de reactie op het gaspedaal nog alerter. De V8 blijft ondertussen uithalen produceren waar Adele jaloers op is. Ondanks dat deze auto uit 2011 komt, is hij nog heel up-to-date, maar tegelijkertijd ook nu al een klassieker.

Foto’s Gerlach Delissen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.