Home > Auto's > Vijf races die je gezien moet hebben

Vijf races die je gezien moet hebben

Auteur: Xavier Maassen

Iedereen loopt op dit moment weg met Max Verstappen en de Formule 1. En dat is ook logisch gezien de prestaties van de jonge Limburger. Ongeveer alle circuits in Europa kleuren oranje en zeker tijdens de F1-race in Spa-Francorchamps zal het merendeel van het publiek in oranje langs de baan zitten. Maar de races in de F1 kennen ook hun nadelen. Je zit voor veel geld ver af van de actie en je hebt geen kans om ook in de pits te komen. Afgelopen weekend reed ik in het voorprogramma van de 24 uur van Spa-Francorchamps. Hier kun je voor veel minder geld, veel meer autosport beleven. En zo zijn er nog meer prachtige events in de buurt waar je van echt heel dichtbij de autosport kan proeven, ruiken en voelen.

24 uur van Spa-Francorchamps
De 24 uur van de Spa is buiten de 24 uur van Le Mans de grootste 24-uursrace voor GT’s. Een prachtig event waar alle grote merken tegen elkaar strijden in de Ardennen voor de grote coupe. Dik zestig auto’s starten tijdens het event met ook een vol voorprogramma. Volop actie op de baan en ook daarnaast met concerten en vuurwerk.
https://www.total24hours.com/

Spa 6 Hours Classic
Voor de liefhebber van klassiekers is de Spa 6 Hours een absolute must om te zien. Verwacht meer dan 650 racewagens van alle generaties die het op het scherpst van de snede tegen elkaar opnemen. Dit event vindt medio september plaats op het circuit van Spa-Francorchamps. Een alternatief in mei is de Spa Classic met meer dan 300 klassieke racewagens op het circuit.
http://www.spasixhours.com/

24 uur van Zolder
Het circuit van Zolder ligt echt op een steenworp afstand van de Limburgse grens. Het nostalgische circuit is compact, waardoor je gemakkelijk alle actie op de baan kunt volgen. De 24 uur van Zolder is het hoogtepunt van het seizoen op het circuit van Terlaemen. De start is zaterdag 11 augustus met veel Limburgse coureurs aan de start, onder ondergetekende.
https://www.circuit-zolder.be/nl/events/24-hours-of-zolder

Legend Boucles
Dit evenement valt buiten het seizoen in februari en vindt plaats in Bastogne. Een mooie regio met veel historie uit de Tweede Wereldoorlog. Echt de moeite waard om in deze prachtige omgeving de youngtimers te zien racen over de onverharde wegen op sneeuw en ijs…http://www.racspa.be/2018/lb2018/

WK Rallycross in Mettet
Een superspektakel op het kleine circuit tussen Namen en Charleroi. Rallycross is in de lift en het WK is van een ongekend niveau. De races zijn kort en super intens. Zeker de moeite om af te reizen naar Mettet.
http://www.mettetrx.com/nl/

Uiteraard zijn er nog veel meer mooie events in de omgeving en daarbuiten. Denk aan de 24 uur van de Nürburgring, de Jumbo Racedagen op het circuit van Zandvoort, de TT van Assen of de WRC in Duitsland, om er maar een paar te noemen. Autosport is overal te volgen en er zijn veel mooie diverse events. Natuurlijk kun je ook nog altijd met je oranje shirt naar Spa voor de Formule 1 en Max, want ook de F1 blijft indrukwekkend.

______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu