Home > Auto's > Urbains Auto's > Range Rover 1st Edition: King of the road

Range Rover 1st Edition: King of the road

De dagen worden korter, de avonden langer. Eindelijk de tijd gevonden om het voorbije driekwart jaar in ogenschouw te nemen en te antwoorden op de steeds wederkerende vraag van lezers welke auto de beste is.

Lieve lezers,
Dé beste auto bestaat niet! Om de eenvoudige reden dat iedereen een verschillend verwachtings- én bestedingspatroon heeft. Vraag je mij welke auto het voorbije jaar de sterkste indruk op mij heeft gemaakt, kan ik niet voorbij aan de Range Rover in zijn First Edition-uitvoering, met lange wielbasis. Mijn keuze is niet voor de hand liggend, dat besef ik maar al te goed. Een Range Rover is allesbehalve milieu- en budgetvriendelijk en je wenst geen enkele voetganger of fietser toe onder zo’n gevaarte terecht te komen. Maar dat geldt ook voor alle andere grote SUV’s. Die kosten ook veel geld en bezitten niet de allure en de intrinsieke kwaliteiten van de nieuwe Range Rover. De luxe-ervaring die de nieuwkomer biedt, is uitzonderlijk.

Van de elektrisch bedienbare portieren tot de uitermate comfortabele stoelen met ‘Hot Stone’ massagefunctie: elk aspect van de vijfde generatie Range Rover biedt een ongeëvenaarde luxueuze reiservaring. Aan boord voel je je de koning te rijk; boven alles en iedereen verheven. Anders dan bij Rolls-Royce en Bentley zijn het exterieur en interieur van de nieuwe Range Rover een toonbeeld van eenvoud qua concept en van perfectie qua afwerking en kwaliteit van de gebruikte materialen. Zo zitten er in de hoofdsteunen piepkleine speakers met noise cancellation om storende ‘parasietgeluiden’ te neutraliseren, vergelijkbaar met hoofdtelefoons die omgevingsgeluid absorberen.

Het Pivi Pro infotainmentsysteem is het meeste geavanceerde ooit in een Range Rover met een 13,1 inch touchscreen met haptische bedieningselementen (werkend via aanraking), over-the-air software updates, artificiële intelligentie, 2D- en 3D-kaarten met automatische updates en live verkeersinformatie. Via een ingebouwde SIM-kaart hebben de bestuurder en inzittenden toegang tot onbeperkte mediastreaming, weersvoorspelling en geconnecteerde accounts. De digitale LED-koplampen, beeldprojectie en Adaptive Front Lighting gebruiken de navigatiegegevens om proactief de weg vooruit te volgen.

De Range Rover is verkrijgbaar met diverse aandrijfsystemen. De 1st Edition is uitgerust met een 4 liter V8 benzinemotor met een vermogen van 530 pk en een koppel van 750 Nm. Wie daar behoefte aan heeft, kan in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u spurten. Het kan maar het moet niet. De elektronisch gestuurde luchtvering met dynamic response pro bezorgt de wagen optimaal rijgedrag in bochten. Het adaptieve ophangingssysteem analyseert 500 keer per seconde de stuurcommando’s en carrosseriebewegingen. Vierwielbesturing is standaard en garandeert de hoogst mogelijke stabiliteit bij hoge snelheden en verbeterde wendbaarheid bij lage snelheden. Voor een auto van dit formaat beschikt de Range Rover over een ultra kleine draaicirkel. Automatische hoogteregeling vergemakkelijkt het in- en uitstappen.

Met zijn minimalistische benadering van luxe en design heeft chief designer Gerry McGovern met de nieuwe Range Rover een kunstwerk op wielen gecreëerd en zich op die manier verzekerd van een plaats in de automobielgeschiedenis. Chapeau!

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.