Home > Auto's > Urbains Auto's > Mercedes CLE Cabrio: genieten van het zonnige leven

Mercedes CLE Cabrio: genieten van het zonnige leven

Het voorbije voorjaar is er een om snel te vergeten. Geen weer om een hond door te jagen of uitstappen te maken met een cabrio. Open rijden refereert aan zon en vakantie, maar dit voorjaar was er van geen van beide sprake. Het goede nieuws is dat Mercedes recent een nieuwe cabrio heeft uitgebracht, die menig hart sneller doet slaan.

Over de zin en onzin van cabrio’s zijn al ellenlange discussies gevoerd, puur tijdverlies. Emotie en ratio zijn moeilijk met elkaar te verzoenen. De meeste cabrio’s zijn elegante verschijningen. Ze refereren aan zon en vakantie en staan symbool voor roem en rijkdom. Dat laatste weerspiegelt zich spijtig genoeg ook in hun prijskaartje. Cabrio’s zijn bovendien zelden volwaardige 4-zitters en komen daardoor niet aanmerking als eerste auto in een gezin. Zelfs met zijn tweetjes met een cabrio op reis gaan is door de kleine kofferbak niet vanzelfsprekend. Cabrio’s worden ook vaak afgedaan als vrouwenauto, omdat zij worden vereenzelvigd met zien en gezien worden, maar dat klopt niet. Wie met welke auto rijdt, hangt niet af van het geslacht maar van de prijs, het model en merk.

Compagnon de route voor het leven

De cabrioverkoop is de voorbije jaren geïmplodeerd. Dat heeft te maken met het prijskaartje en een verschraling van het aanbod. Gelukkig voor de believers zijn er nog enkele merken die hun aanbod blijven vernieuwen. Getuige hiervan de nieuwe Mercedes CLE cabrio, gebaseerd op de coupé en een schoolvoorbeeld van tijdloze elegantie.

De combinatie van hoofdruimteverwarming, automatisch windscherm achter de achterste hoofdsteun en windlamel op de voorruit die de luchtstroom over het hoofd van de inzittenden leidt, zorgt ervoor dat open rijden bij lage temperaturen best aangenaam blijft. De meerlaagse structuur met uitgebreide isolatie van de stoffen kap vermindert de wind- en rijgeluiden tot een minimum en draagt bij aan een aangenaam klimaatcomfort, zelfs bij vrieskoude.

Om te voorkomen dat de optionele lederen stoelbekleding in de zomer te warm wordt, is die voorzien van een speciale coating die de infraroodstralen van de zon reflecteert. Hierdoor blijft het leder in direct zonlicht tot 12 graden koeler dan onbehandeld leder.

Mercedes-Benz CLE Cabriolet

De nieuwe CLE cabrio is met een lengte van 4,850 meter enkele centimeters langer dan de bestaande C-klasse cabrio en biedt daardoor meer been- en knieruimte op de achterbank. Maar te weinig om bij een gesloten kap van een volwaardige 4-zitter te kunnen spreken. De achterbankleuning kan in een 60:40 verhouding worden neergeklapt.

Niks dan lof voor de derde generatie MBUX-infotainmentsysteem die met behulp van kunstmatige intelligentie een zeer hoog niveau van personalisatie met geautomatiseerde comfortfuncties bereikt. Op de weg overtuigt de nieuwkomer door zijn sportief en tegelijk zeer comfortabel en veilig rijgedrag én laag verbruik. De CLE 220 d laat een gemiddeld verbruik van 4,9 à 5,4 l/100 km noteren. Dat volstaat om in één ruk van Maastricht naar Nice te cruisen.

Kandidaat-kopers kunnen kiezen uit vier 4-cilinders en één 3.0 liter 6-cilinder met een vermogen dat varieert van 197 tot 381 pk. In vergelijking met de bestaande C-klasse cabrio is de CLE cabrio zo’n 15 procent duurder maar hij biedt ook meer waar voor zijn gel

Voor wie het zich financieel kan permitteren, is de Mercedes CLE cabrio een compagnon de route voor het leven.

Mercedes-Benz CLE Cabriolet
show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.