Home > Auto's > Urbains Auto's > Een nieuw tijdperk

Een nieuw tijdperk

Vorige week ben ik nog eens gevlogen, na anderhalf jaar. In Málaga was het overdag nog aangenaam warm, om en bij de 25 graden. Op mijn programma stond een eerste kennismaking met de Kia EV6, jawel een SUV met elektrische aandrijving. Die luidt een nieuw tijdperk in voor het Zuid-Koreaanse merk.

Kia is een van de snelst groeiende automerken. Het geheim achter het succes: toptechnologie tegen een betaalbare prijs. Bij Kia kan de klant vrij kiezen in functie van zijn of haar mobiliteitsprofiel, het Zuid-Koreaanse biedt alle op de markt voorhanden aandrijfsystemen aan – inclusief full electric. Kia had met de e-Soul en e-Niro al twee elektrische modellen in het gamma maar de EV6 is het eerste op basis van het Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Het schakelt daarmee een stroomversnelling hoger en betreedt een nieuw tijdperk.

Meer dan 500 kilometer elektrisch rijbereik

De EV6 is het eerste van zeven nieuwe batterij-aangedreven elektrische voertuigen (BEV) tegen 2027 en is leverbaar met vierwiel- of achterwielaandrijving, met één of twee elektromotoren en een accu van 58 of 77,4 kWh met een elektrisch rijbereik van respectievelijk meer dan 400 of meer dan 500 kilometer. Dankzij een systeemvoltage van 800 volt en een laadvermogen van 350 kW laadt de EV6 in 18 minuten op van 10 tot 80 procent en is daarmee best in class in zijn segment. Het vermogen van de EV6 varieert van 169 tot sensationele 584 pk in het geval van de EV6 GT. Dit paradepaardje spurt in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u en is dus sneller dan een Ferrari en Porsche.

Met de EV6 maakt ook de nieuwe designfilosofie ‘Opposites United’ haar debuut. Head of Design Karim Habib liet zich inspireren door de contrasten in de natuur en mensheid. Het resultaat begeestert vanaf de eerste oogopslag: de EV6 is het meest vernieuwende en meest impressionante model ooit van Kia en illustreert op overtuigende wijze de hoge ambities en verbluffende creativiteit en vitaliteit van de Zuid-Koreaanse constructeur.

Movement that inspires

Alles wordt anders: nieuwe merkslogan ‘movement that inspires’, nieuw logo, nieuw design, nieuwe doelen. De transitie van de autowereld is zo ingrijpend en verloopt zo razendsnel dat je als merk die beweging moet capteren en aangrijpen als inspiratiebron. Wil een automerk succesvol zijn en blijven, moet het oog hebben voor alles wat zich beweegt en constant nieuwe targets definiëren en realiseren. Kia ziet zijn sterke aanwezigheid op de Europese markt als een pluspunt. Europa is immers dé bakermat van de automobiel, het ligt aan de basis van de meeste technologische innovaties in de autosector en neemt ook het voortouw op het vlak van de elektrificatie, connectiviteit en autonoom rijden. Voor een merk als Kia dat wil meedraaien aan de top is Europa the place to be. Wie hier top is, kan overal top zijn.

Met spijt in het hart heb ik afscheid genomen van Málaga én van de Kia EV6. Dat is niet altijd het geval, maar deze nieuwkomer verdient het in de kijker te worden gezet.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.