Home > Auto's > Urbains Auto's > De nieuwe Lexus NX: Japanse perfectie

De nieuwe Lexus NX: Japanse perfectie

Het Lexus-verhaal begon ruim dertig jaar geleden, met als rode draad het streven naar perfectie. De merkfilosofie van het luxemerk van Toyota is gebaseerd op een eeuwenoude traditie van ambachtelijk vakmanschap, gecombineerd met modernste technologie. Welkom aan boord van de nieuwe NX, het vlaggenschip van Lexus.

De lancering van de nieuwe NX luidt voor Lexus een nieuwe episode in. Een tijdperk met tal van innovaties op het vlak van exterieur- en interieurontwerp én het gebruik van geavanceerde technologieën met het oog op meer veiligheid, comfort en gebruiksgemak. De ingrijpendste innovatie is de implementatie van plug-in hybride aandrijving, een onverwachte wending in de strategie van het premiummerk.

Volgens een persmededeling is ‘Vital & Tech’ het overkoepelende thema voor het ontwikkelingsconcept van de nieuwkomer. ‘Vital’ staat voor dynamische flexibiliteit; ‘Tech’ voor innovatie met geavanceerde technologieën. Lexus maakt veel gebruik van digitale modellering en computertechnieken, maar tegelijkertijd blijven menselijke vaardigheden – hand, oor en oog – essentieel  voor het bereiken van de hoogste zintuiglijke kwaliteit.

De NX vormt het begin van een significante evolutie van het Lexus-design. De focus daarbij ligt op het creëren van functionele schoonheid. Het thema ‘eenvoud geworteld in technologie’ toont aan hoe een strak en eenvoudig ontwerp de aantrekkingskracht van innovatieve functies en technologie kan uitdrukken.

De interieurdesigners hebben het gevoel van een luxe-lounge weten te creëren zonder het bestuurdersgebied binnen te dringen. Daar zorgt de gebogen lijn voor die de twee ruimtes afbakent. Voor de interieurafwerking gebruikt Lexus hoogwaardige materialen die er goed uitzien en goed aanvoelen. De NX introduceert bovendien een nieuw multimediaplatform. Geavanceerde cloudnavigatie biedt real-time trajectinformatie en updates van verkeerssituaties, zonder gebruik te maken van het data-abo van de eigenaar.

De NX 450H+, de eerste plug-in hybride van het merk, combineert een 2.5 l viercilinderbenzinemotor met een 134 kW sterke elektromotor vooraan en 40 kW sterke elektromotor achteraan, met een gezamenlijk vermogen van 227 kW. Die combinatie levert een CO2-uitstoot op tussen 20 en 26 g/km en een brandstofverbruik tussen 0,9 en 1,1 l/100 km (WLTP). Dankzij de oplaadbare lithium-ion batterij (18,1 kWh) beschikt de nieuwkomer over een EV-actieradius van 69 tot 76 km, in de stad van 89 tot 98 km. Niet onbelangrijk: door de implementatie van het plug-in systeem gaat er geen bagageruimte verloren en de blijft de inhoud van de brandstoftank behouden op 55 liter.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.