Home > Auto's > Urbains Auto's > Marketeers, spreek jezelf niet langer tegen!

Marketeers, spreek jezelf niet langer tegen!

Initieel is de elektrisch aangedreven auto bedoeld om een einde te maken aan de schadelijke CO 2 -uitstoot en zo de luchtkwaliteit te verbeteren en klimaatverandering tegen te gaan. Tenminste, dat is de uitleg die ik telkens te horen krijg zodra een merk een nieuwe elektrische auto presenteert.

Een nobel doel dat mij aanspreekt en dat mij ertoe beweegt om de ongemakken en obstakels die elektrisch autorijden opleveren te minimaliseren. Want die zijn er ontegenzeggelijk, te beginnen met beperkte autonomie en lange laadduur. De meeste e-mobielen hebben een rijbereik van hooguit 300 kilometer, een laadduur van minder dan een halfuur is enkel mogelijk aan een supercharger.

Goed te weten dat snelladen funest is voor de levensduur van de batterij. Bovendien kost het opladen aan een snellader tot wel drie keer zoveel als een laadbeurt aan een wallbox thuis tijdens de daluren.

Of een e-mobiel milieuvriendelijk is, hangt af van de manier waarop de stroom wordt opgewekt die je tijdens het rijden verbruikt en van de hoeveelheid CO 2 die vrijkomt tijdens het productieproces. Zonder ‘groene’ energie is zero-uitstoot een leugen! En dan heb ik het nog niet over de schade aan mens en natuur die ontstaat bij de ontginning van de zogenoemde rare earth elements (REE). Deze zeldzame aardmetalen vormen een essentieel onderdeel van de batterij.

Niettemin blijf ik pro elektro, omdat elektrisch autorijden uitnodigt tot vooruitziend en energiebesparend autorijden. Al was het maar omdat je op die manier de autonomie vergroot en je meer kunt genieten van de stilte aan boord.

Waar ik moeite mee meer heb, zijn de bedrieglijke reclameboodschappen van de automerken. Die beloven schaamteloos een autonomie die tot 30 à 40 procent hoger ligt dan het effectieve rijbereik in normale weers- en rijomstandigheden. Ik heb het eerder al gehad met de overdreven aandacht voor de flitsende prestaties van hun e-mobielen. Van 0 naar 100 km/u in minder dan 3 seconden en tot 250 km/u snel, lees ik her en der.

Dames en heren marketeers, sportief autorijden met een elektrische auto is niet verenigbaar met het nobel doel van elektrisch autorijden dat jullie prediken. Houdt ermee op jezelf voortdurend tegen te spreken, en maak van dit kantelmoment in de geschiedenis van de automobiel gebruik om een effectieve bijdrage te leveren aan een gezondere beleving van en efficiëntere invulling van mobiliteit.

Corona kunnen we allicht nog bedwingen met één of twee prikjes, maar om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen, is meer nodig. Te beginnen met een positieve mindset en een consistente
communicatie die jullie geloofwaardigheid versterkt in plaats van ondermijnt. Hoe kun je, zoals Volkswagen, een pleidooi houden voor Zero Emissie en tegelijk een sportieve GTX-versie voorstellen van de ID.4 die 2,3 seconden sneller is dan de basisversie? Zou het vanuit een oprechte milieubekommernis niet zinvoller zijn om te investeren in e-mobielen die minder zwaar en minder performant zijn? Nu klinkt de boodschap van CEO Ralf Brandstätter contradictorisch en daardoor weinig geloofwaardig.

CEO Volkswagen Ralf Brandstätter
show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu