Home > Auto's > Urbains Auto's > Automerk Lynk & Co is brutaal radicaal

Automerk Lynk & Co is brutaal radicaal

Eén jaar na Amsterdam heeft nu ook Antwerpen zijn Lynk & Co Club, een trefplaats van hoofdzakelijk jonge mensen met een originele kijk op mobiliteit, zoals die ook topman Alain Visser heeft.

De Lynk & Co Club is geen traditionele autoshowroom, maar biedt een innovatieve kijk op het aspect beleving in de autobranche. Passanten kunnen er de O1, het enige model van het merk, bewonderen en meteen een proefrit reserveren. Ze kunnen ook lid worden van de club. De locatie met flexibele café- en loungeruimtes in de Drukkerijstraat 20 – tegenover het Modemuseum, op wandelafstand van de Groenplaats en de Kathedraal.  

Het automerk Lynk & Co en het concept achter de nieuwkomer zijn het geesteskind van Antwerpenaar Alain Visser (57). Ik geef hem hier graag een forum, omdat hij radicaal anders denkt en handelt dan zijn collega’s. ,,Nog meer auto’s is gewoon absurd, 96 procent van de tijd staan die gewoon stil. En als ze rijden, staan ze in de file. Meer dan ooit ben ik ervan overtuigd dat duurzaamheid de toekomst is, zowel op het vlak van product als business.”

Lynk & Co verkoopt volgens Visser geen auto’s, maar ‘mobiliteit’ en speelt daarmee in op een trend die zich steeds duidelijker aftekent bij een groeiende groep van vooral jonge consumenten. ,,Een eigen auto is niet langer hun grootste betrachting, mobiliteit daar is het hen om te doen. De auto is daar een onderdeel van. Wij proberen meer mensen met minder auto’s te laten rijden, waardoor die efficiënter worden gebruikt. Daarom verhuren wij liever auto’s dan ze te verkopen. Voorlopig telt ons gamma welgeteld één model, de 01. Die is full option, de klant kan kiezen tussen twee motorisaties en twee koetswerkkleuren, zwart of blauw. Door daar tien kleuren aan toe te voegen, zou die alleen duurder worden in de productie maar niet beter.”

Lynk & Co heeft geen eigen dealernet, het onderhoud van zijn auto’s is uitbesteed aan Volvo-dealers. ,,’We keep it simple! Wie lid wordt van onze community kan kiezen tussen huren of kopen waarbij ons verhuurconcept zo voordelig is dat de keuze snel gemaakt is. We hebben er bewust voor gekozen om niet voor iedereen populair te zijn: Lynk & Co is brutaal radicaal! Wij richten ons tot klanten die een auto handig vinden, maar die er geen willen kopen. De registratie en afhandeling gebeuren online, drie dagen later wordt de auto aan huis afgeleverd. De maandelijkse huurprijs bedraagt 500 euro – inschrijvingstaks, verzekering en onderhoud zijn inbegrepen. Wij verhuren onze auto’s op maandbasis, het contract is maandelijks opzegbaar. Een clausule in het contract biedt de klant de mogelijkheid om de huurauto aan derden te verhuren of om met meerdere personen één contract af te sluiten en afwisselend gebruik te maken van de auto. Op die manier wordt de huurprijs over meerdere personen gespreid én wordt de auto intensiever en efficiënter gebruikt.”

Zelf heb ik al kunnen proefrijden met de Lynk & Co 01 en mijn eerste indruk is zeer positief. Hij voelt aan als een Volvo XC40, is solide en betrouwbaar en is vooral zeer goed geëquipeerd. De 01 is in China al sinds 2017 op de markt en heeft zijn kinderziekten achter de rug. 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.