Home > Auto's > Tour de Rac haalt geld op voor kindertelevisie AZM

Tour de Rac haalt geld op voor kindertelevisie AZM

‘Tour de Rac’ is een auto-oriëntatietocht voor het goede doel, waaraan ieder jaar ongeveer 70 oldtimers aan deelnemen. Het evenement, dat dit jaar plaatsvindt op 11 september, bestaat uit een dagvullend programma, die helemaal in het teken staat van de autoliefhebber. De equipes die aan de ‘Tour de Rac’ deelnemen volgen een route die langs tal van mooie plekjes van Maastricht en omstreken voert. Tour de Rac 2016 vindt plaats op zondag 11 september.

De organisatie goede-doelen rally, die inmiddels kan worden beschouwd als een klassieker (Tour de Rac wordt georganiseerd sinds 1997), is in handen van jongeren-rotary Roteract Maastricht. De opbrengst van dit jaar is bestemd voor Bert Buis KinderTv, een programma voor en met ernstig zieke kinderen kinderen die in het AZM verblijven. De jonge patiëntjes maken spelenderwijs kennis met het maken van een televisieprogramma. Kinderen die niet mee kunnen doen, kunnen het programma volgens vanuit hun bed.

,,Afgelopen jaar is er een professionele camera gestolen”, aldus Rotoract-lid Niki Mullenders. ,,Wij gaan zorgen dat de tv-studio snel weer aan de slag kan met professioneel filmmateriaal. Met uiteraard als hoofddoel om de zieke kinderen van het UMC+ voor even hun zorgen te ontnemen.

Dit jaar start de rally bij Château Sint-Gerlach in Houthem. De deelnemerskosten bedragen 47,50 per persoon. Na verscheidende lunch-stops voert de tour zich naar een verrassende eindbestemming, waar de dag wordt afgesloten met een borrel.

Deelnemers (maar ook niet-deelnemers) kunnen aansluitend gebruikmaken van een aangeklede barbecue voor slechts 17,50 euro excl. drank. Op de dag wordt ook een tombola georganiseerd, waarvan de opbrengst eveneens ten goede komt aan Bert Buis KinderTv,

Wie kaarten wil bestellen voor de Tour de Rac 2016, of een donatie wil overmaken, kan terecht op de website van het evenement.

Foto’s Boj Mullenders, Plan BM

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.