Home > Auto's > Topdrukte op 25ste InterClassics

Topdrukte op 25ste InterClassics

Auteur: Maarten van Laarhoven

InterClassics Maastricht, de oldtimerbeurs in het MECC die is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande oldtimerbeurzen van Europa,  heeft dit jaar welgeteld 34.447 bezoekers getrokken. Dat heeft MECC Maastricht na afloop van de driedaagse beurs bekendgemaakt. Het hoge bezoekersaantal betekent dat het het record van 2016, toen 29.660 bezoekers de kassa passeerden, ruimschoots is verbeterd.

Voor de organisatie van de beurs is het hoge bezoekersaantal een absolute opsteker. De beurs bestaat dit jaar 25 jaar en wordt steeds bekender en populairder, zeker ook in landen buiten Nederland. ,,Ieder jaar is het opnieuw een uitdaging om een kwalitatief goede beurs neer te zetten voor zowel de bezoekers als de standhouders”, aldus een opgetogen beursmanager Eric Panis. ,,Als team zijn wij erg trots dat het publiek in zulke groten getale de weg naar MECC Maastricht heeft weten vinden.”

Ook de standhouders kunnen terugkijken op een geslaagde en kwalitatieve jubileumeditie aangezien veel van de aangeboden auto’s van eigenaar gewisseld zijn.

Het 25-jarig jubileum stond in het teken van de hoogtepunten van de afgelopen kwarteeuw. Te bewonderen was onder meer en unieke collectie met achttien bijzondere topstukken, waaronder de Jaguar D-Type XKD 606 (1956), waarmee in 1957 Le Mans gewonnen werd en de originele Aston Martin DB5 uit 1964, die Sean Connery als geheim agent James Bond in de film ‘Goldfinger’ krijgt overhandigd door ‘Q’.

Een van de andere topstukken betrof een Jaguar D-Type (1956) XKD 606, ter beschikking gesteld door het Louwman Museum in Den Haag. Met deze bolide schreef Jaguar in 1957 geschiedenis door voor de derde keer op rij de 24 uur van Le Mans te winnen. De auto legde in 24 uur een afstand van 4.397 af, met een gemiddelde snelheid van 183 kilometer per uur. Een record dat vier jaar lang zou standhouden.

De datum voor de 26ste editie van InterClassics Maastricht staat inmiddels vast. Deze vindt plaats van donderdag 10 tot en met zondag 13 januari 2019. Kijk hier voor een (foto)verslag van de preview van de zojuist afgelopen 25ste editie. 

 

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu