Home > Auto's > Te koop: auto’s van Phil Collins en Ava Gardner

Te koop: auto’s van Phil Collins en Ava Gardner

Auteur: Maarten van Laarhoven

Fans van de legendarische popster Phil Collins kunnen komend weekend (11 en 12 januari) hun slag slaan tijdens de 26ste editie van InterClassics Maastricht. Op de beurs is namelijk een Austin 35 te koop die eerder persoonlijk eigendom geweest is van de wereldberoemde Britse zanger en acteur.

De auto is ingebracht door het Britse veilinghuis Coys, dat voor de zesde keer naar MECC Maastricht komt om een bijdrage te leveren aan de grootste en belangrijkste oldtimerbeurs van de Benelux. De Austin 35 (bouwjaar 1959) heeft een geschatte waarde tussen de 7.000 en 10.000 euro, maar niemand staat ervan te kijken als de wagen uiteindelijk voor een veel hoger bedrag wordt afgehamerd.

Behalve de Austin waarin de inmiddels 68-jarige Phil Collins nog heeft rondgetoerd, gaan op vrijdag 11 en zaterdag 12 januari nog circa honderd andere veilingstukken onder de hamer. ,,De prijscategorieën van de veilingstukken variëren van hoog naar laag, waarmee de veiling interessant is voor elke portemonnee,” aldus de organisatie. 

Een ander topstuk is de zeldzame Facel Vega Excellence uit 1958, die destijds nieuw geleverd werd aan de Amerikaanse actrice Ava Gardner (1922-1990). De auto kostte indertijd bijna vier miljoen (oude) Franse francs, een bedrag waarvoor je in die tijd vier Citroëns DS kon kopen. Coys schat dat de Facel tussen de 150.000 en 180.000 euro gaat opbrengen.

De veilingstukken kunnen vanaf donderdag 10 januari bezichtigd worden tijdens de beurs. Kijk voor meer informatie over Coys en de veilingstukken op www.coys.co.uk/interclassics-maastricht

____________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu