Home > Auto's > Spetterend jubileum voor InterClassics Maastricht

Spetterend jubileum voor InterClassics Maastricht

Auteur: Xavier Maassen

Elk jaar opnieuw is InterClassics Maastricht een hoogtepunt aan het begin van het seizoen voor de oldtimerliefhebber in de Benelux en daarbuiten. De oldtimerbeurs in het MECC, die dit jaar haar 25-jarig jubileum beleefde, trok dit keer maar liefst 35.000 bezoekers, een nieuwe record voor de organisatie.

 

Traditiegetrouw was de aftrap van de beurs op de woensdag met de Preview Night. Half autominnend Nederland was aanwezig voor de start, die in stijl en met uitzonderlijke klasse culinair werd omlijst door Toine Hermsen en Hans van Wolde. Beiden gaven hun visitekaartje af. Een knappe prestatie om voor 600 man op sterrenniveau te presteren. Alle aanwezigen genoten zichtbaar van de mooie avond.

 

Tijdens de beursdagen was er – ook buiten de standhouders met hun waar – veel te doen. Op donderdag en vrijdag waren er veel zakelijke bijeenkomsten en borrels, van zowel sponsors als van menig (business)club. De beurs is inmiddels een echte ontmoetingsplek geworden, waarbij je zowat op iedere hoek in het MECC gezellig een glas wijn kunt drinken. Zakelijk gezien is het tevens een interessante plek om op informele wijze kennis te maken met het Limburgse bedrijfsleven. Voor mij persoonlijk was InterClassics bijzonder succesvol met een aantal zakelijke deals en de nodige visitekaartjes voor afspraken. InterClassics Maastricht is dus veel meer dan alleen maar auto’s.

Bij de handelaren op de beurs waren er over het algemeen vrolijke gezichten. Gedurende het weekend werden wisselden veel klassiekers van eigenaar. Alleen al bij Coys gingen op zaterdagmiddag vijftig wagens onder de hamer. En ook een van de duurste stukken op de beurs, een Maserati van Houtkamp met een waarde boven het miljoen, werd verkocht. De verkopen lagen in vergelijking met de afgelopen jaren lager, maar dat zegt meer over de stroperige markt van dit moment dan over de kwaliteit en klasse van InterClassics. De gekte is een beetje uit de markt, maar klassiekers blijven gezien de lage rentestanden een prachtig alternatief voor spaargeld. Je kunt er tenslotte nog mee rijden, probeer dat maar eens met een bitcoin of een aandeel.

Voor de organisatie van de beurs is het hoge bezoekersaantal een absolute opsteker. De beurs wordt steeds bekender en populairder, zeker ook in landen buiten Nederland. ,,Ieder jaar is het opnieuw een uitdaging om een kwalitatief goede beurs neer te zetten voor zowel de bezoekers als de standhouders”, aldus een opgetogen beursmanager Eric Panis. ,,Als team zijn wij erg trots dat het publiek in zulke groten getale de weg naar MECC Maastricht heeft weten vinden.”

  

 

 

 Fotografie: Gerlach Delissen 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu