Home > Auto's > Range Rover Velar: tijdloze elegantie op vier wielen en jij kunt ‘m testrijden

Range Rover Velar: tijdloze elegantie op vier wielen en jij kunt ‘m testrijden

De typebenaming Velar verwijst naar het eerste Range Rover-prototype uit 1969, maar in vergelijking met de oer-Range is Range Rover Velar een kunstwerk op wielen. De godin onder de  SUV’s is nu ook verkrijgbaar als plug-in hybride. De combinatie van een benzine- en elektromotor biedt meer rijplezier, minder verbruik én veel fiscaal voordeel.

Gedreven door een niet aflatend reductionisme is ontwerpdirector Gerry McGovern erin geslaagd een elegant en tijdloos silhouet te creëren met perfecte proporties. Met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,32 is de Velar de meest gestroomlijnde Range Rover ooit, majestueus en gracieus. Datzelfde raffinement vinden we ook terug in het interieur, wat uitzonderlijk is. Met de Velar heeft McGovern autodesign tot kunst verheven, de verkiezing tot World Car Design of the Year vormde dan ook een terechte beloning voor het gepresteerde werk.

Upgrade onder het mom van een update

De Velar vult de leemte op tussen de Range Rover Sport en Evoque, is uitgerust met de modernste veiligheids- en rijhulpsystemen inclusief vierwielaandrijving. Met een bodemvrijheid van 251 mm en doorwaaddiepte van 650 mm is hij ook perfect geschikt voor off road. Voor de Velar is geen helling te steil en geen beek te diep, de Velar kan elke uitdaging aan! En dat in de meest comfortabele omstandigheden, omgeven door luxe.

Begin dit jaar onderging het interieur van de prijswinnaar enkele cosmetische ingrepen. De originele draaiknop als versnellingskeuzeschakelaar is vervangen door een klassieke hendel, het nieuwe Pivi Pro-infotainmentsysteem omvat twee 10 inch-aanraakschermen die naadloos zijn geïntegreerd in het dashboard. Het systeem werkt snel en is zeer gebruiksvriendelijk. Alles ziet er logisch uit, de afwerking en gebruikte materialen ogen kwaliteitsvol en voelen ook zo aan. De Velar biedt veel plaats aan zijn passagiers en hun bagage en is zodoende de ideale wagen voor werk, gezin en vrijetijd.

Milieuvriendelijk en fiscaal aftrekbaar

De Velar is vanaf dit jaar ook beschikbaar als plug-in hybride. De combinatie van een 300 pk sterke 2 l. benzineviercilinder en krachtige elektromotor (143 pk) geven de Velar P400e vleugels: in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u. Het zuiver elektrisch WLTP-rijbereik bedraagt 53 kilometer, het reële verbruik schommelt rond de 8,5 l/100 km, wat zeer gunstig is gezien zijn motorvermogen én gewicht van meer dan 2,2 ton. Dankzij adaptieve schokdempers rijdt de Velar P400e opvallend comfortabel en veilig, door zijn lage CO2-uitstoot geeft hij bovendien recht op een maximale fiscale aftrek.

Wil jij net als Ubrian in een Range Rover Velar rijden? Meld je dan aan voor dít formulier en misschien mag jij eind deze maand een dagje kosteloos touren!

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.