Home > Auto's > Porsche-ambassadeur met een roze bril

Porsche-ambassadeur met een roze bril

Auteur: Xavier Maassen

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. En de tijd van gaan is nu gekomen. Nee, ik ga niet stoppen met racen, maar ik ga wel stoppen met mijn werkzaamheden voor Chapeau Magazine als gezicht van de autorubriek. Dit is dan ook mijn laatste blog. Mijmerend over alle mooie dingen die we in de laatste jaren hebben mogen beleven, kijk ik met trots terug op een prachtige periode.

  

  

De reden voor het stoppen met schrijven over auto’s en autosport voor Chapeau heeft te maken met het feit dat ik steeds prominenter als ambassadeur voor Porsche optreed. Dit zorgt ervoor dat ik niet meer geheel onafhankelijk ben in mijn journalistieke opinie; een merk als Porsche laat je al snel met een roze bril kijken naar alles wat uit de fabrieken van het Duitse sportwagenmerk komt. Daarbij is het binnen Porsche ook niet verkoopbaar om nog auto’s van andere merken publiekelijk aan de tand te voelen. Er kwam te veel ruis op de lijn en daarom hebben we samen besloten, in écht goed overleg, om dit hoofdstuk te eindigen.

Ik kijk terug op een prachtige periode die begon in 2013. Ik klopte aan bij hoofdredacteur Jo Cortenraedt om iets te gaan doen met auto’s in het prachtige magazine. Samen zijn we het avontuur gestart om een autorubriek een vast onderdeel te laten zijn van het magazine en later ook van het onlineplatform. Ik ben trots op wat we in de afgelopen zes jaar samen hebben neergezet. En tegelijkertijd voelt het zoals de Fransen zeggen: Partir, c’est mourir un peu.

Ik schreef over Ferrari’s, Maserati’s, Mercedessen, Jaguars, Aston Martins en Audi’s. Gek genoeg was de eerste auto die ik testte ook een Porsche. Het zat er stiekem misschien toch al een beetje in. Sinds 2012 race ik op het circuit ook bijna alleen nog maar met sportwagens uit Stuttgart. En dat gaat onverminderd door. We zijn hard aan het werk, samen met mijn partner Porsche Centrum Maastricht, om er dit jaar weer een mooi autosportjaar van te maken.

Jullie zullen zeker van mij blijven horen, want ik blijf de passie voor auto’s en autosport delen via onze events, rally’s en de races. We keep in touch. Dank aan Jo, Xavier en alle medewerkers van Chapeau voor de geweldige tijd. Graag hoor ik jullie reacties op jullie favoriete blogs of autotests van het verleden. Ik zou het leuk vinden als je me een comment stuurt op een van de socials.

___________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu