Home > Auto's > Perfecte seizoenstart in de allersnelste Porsche

Perfecte seizoenstart in de allersnelste Porsche

Auteur: Xavier Maassen

Ik mag me weer gelukkig prijzen met een mooi seizoen in de autosport. Ieder jaar sta je als coureur toch weer een beetje op nul en start alles opnieuw: onderhandelingen, sponsors binnenhalen, voorbereiden en programma maken. Na mijn winst in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in 2017, wilde ik mijn titel verdedigen en met de hulp van al mijn partners en in het speciaal Porsche Centrum Maastricht is dat weer gelukt. Naast mijn deelname aan de Porsche Cup Benelux, sta ik ook weer aan de start van twee mooie 24 uurs races: de 24 uur van de Nürburgring en de 24 uur van Zolder. Een heel mooi programma voor het seizoen 2018.

 

Het seizoen is voor mij met twee overwinningen goed van start gegaan. De eerste kwam in van de Nordschleife, waar we een voorbereidingsrace hadden voor de 24 uur. Een mooie klasse winst met de Porsche GT3 Cup van ProSport. Het was mijn eerste overwinning op de befaamde en gewaagde Nordschleife van de Nürburgring. Het is niet makkelijk om het maar liefst 24 kilometer lange circuit te temmen. Het is een echte uitdaging voor mens en machine. De race voelde als een goede generale voor de 24 uur, die dit weekend plaatsvindt, een autosportfestijn met dik 300.000 bezoekers en echt een van de grootste 24 uurs races ter wereld. Echt de moeite waard om het mee te maken. Het is ook weer zo een bucketlist-dingetje. In 2016 stond ik ook al aan de start, maar nog voordat ik een meter had gereden vielen we uit, door een crash tijdens een plotse hagelbui. Alles kan gebeuren op de Nordschleife. We gaan voor de finish en hopelijk een podium.

 

Afgelopen weekend scoorde ik mijn tweede overwinning tijdens de opening van het seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Spa. Het was een mooi weekend en vooral mijn pole position (de eerste startpositie) voor race 2 is er een om te herinneren. Met een rondetijd van 2.21.644 was ik over het weekend gemeten ‘de snelste Porsche’. En het was een perfect rondje over het circuit van Spa, waar ik de maximale piek van de banden kon gebruiken voor zo een snelle rondetijd.

 

In de wereld van de autosport moet je het hebben van die kleine momenten die je altijd bij blijven. En dit was zo een moment, om van 35 Porsche’s (samen met het Frans Kampioenschap) de snelste te zijn is echt prachtig. Toen ik over start-finish reed en de tijd op mijn dashboard zag, dacht ik: ‘nou nou’. Niemand zou meer sneller gaan, een moment om trots op te zijn. In de race moest ik mijn meerdere erkennen in enkele Franse deelnemers, maar ik kon de winst pakken voor het Benelux kampioenschap. Met een vijfde plaats in race 1 van het weekend sta ik nu tweede in de tussenstand. Over twee weken rijden we met Pinksteren op Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen met Max Verstappen, wederom een top event met 100.000 Nederlanders in de duinen. Hopelijk kan ik mijn ervaring op Zandvoort goed gebruiken voor nog meer overwinningen. Het is een mooie periode met race na race en geniet met volle teugen.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu