Home > Auto's > Peentjes zweten tijdens de 24 uur van Maastricht

Peentjes zweten tijdens de 24 uur van Maastricht

Auteur: Xavier Maassen

Ik heb in mijn carrière al veel 24 uurs-races gezien. Van Spa en de Nürburgring tot aan Le Mans. Maar in Maastricht werd afgelopen weekend de ‘24 Heures du Maestricht’ georganiseerd op het buitenterrein van Chalet Bergrust. Het was een simulatierace-event met full motion racesimulatoren op het virtueel ontworpen stratencircuit door de straten van Maastricht. Zo wordt er virtueel geracet door de Willem-Alexandertunnel en over de Kennedybrug richting het Bassin.

In de middag werd er gestreden om de titel ‘Best Sim Racer 24H du Maestricht 2018’. Deze werd gewonnen door Andrés Királi. Na een businessborrel was het tijd voor de zakelijke teams voor een race van vier uur. Zes teams namen het tegen elkaar op door de straten van Maastricht. Alles was bovendien live te volgen via YouTube (www.youtube.com/user/SimRaceVerenigingNed). Na een lange race was het team van RaceArt de winnaar en werd dus uitgeroepen tot ‘Beste Sim Racing Team 24H du Maestricht 2018’.

Zelf wilde ik natuurlijk ook even proeven van het circuit van Maestricht. Nooit eerder had ik met 260 kilometer per door de tunnel in Maastricht gereden. Het gaf een heerlijk gevoel. Heel gaaf om door je eigen stad te racen.

Het circuit is niet makkelijk, technisch en heel snel. In de kwalificatie van de bedrijvenrace reed ik mee voor spek en bonen. Ik probeerde vol overgave in de motionsimulator een goede tijd eruit te persen en dat was nog niet zo makkelijk. Je hebt echt veel rondes nodig om het circuit en de sim te leren kennen. Uiteindelijk wist ik de derde tijd te rijden. Het was vooral heel leuk om aanwezig te zijn en de passie en enthousiasme te voelen van de organisatie en de deelnemers aan het event.

Het is uiteindelijk de bedoeling dat het event gaat groeien naar een echte 24 uurs-race met gamers en teams uit heel Nederland en België. Met de aanwezige passie gaat dat zeker lukken. De sim wereld een snel groeiende sport, mogen we wel zeggen.

Meer informatie:
www.facebook.com/24HeuresduMaestricht
www.citysimracing.nl

__________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu