Home > Auto's > Nieuwe Bentley Continental GT bij Bentley Maastricht

Nieuwe Bentley Continental GT bij Bentley Maastricht

In juni vorig jaar opende Bentley Maastricht zijn deuren. Wat begon als een pop-up store binnen Porsche Centrum Maastricht, groeide na de verhuis van het Porsche Centrum uit tot een volwaardig dealerschap, het tweede officiële van Bentley in Nederland. Bentley is een nieuwe weg ingeslagen met een verbreding en verdieping van de modellenlijn.

Die weg is ingezet met de eerste SUV van Bentley, de Bentayga. De volgende stap is de komst van de compleet vernieuwde Continental GT. Nadat de huidige Continental het levenslicht zag in 2003, kreeg hij een stevige update en facelift in 2012. Veertien jaar na de introductie van de Continental GT komt er nu een volledig nieuwe wagen die nog luxueuzer en vooral ook sportiever is dan zijn voorganger. Hij is compleet van deze tijd met veel geavanceerde technologie, hand-gemaakte luxe en gerichte prestaties.

Op het eerste gezicht lijkt het lijnenspel van de zijkant sprekend op zijn voorganger, maar hoe langer je naar de auto kijkt, hoe meer je ziet dat het model volledig opnieuw ontworpen is. De bekende ingrediënten zijn er: de typische Bentley-grille, de dubbele koplampen, de geprononceerde schouderlijn en de algehele krachtige proporties van de Continental GT.

Onder de motorkap ligt een sterk doorontwikkelde 6,0 liter twinturbo W12. De krachtbron levert nu 635 pk en daarmee is hij net zo sterk als de twaalfcilinder in de laatste Continental GT Speed. Combineer dat met een 80 kilogram lager gewicht en een nieuwe achttrapsautomaat met dubbele koppeling en het zal duidelijk zijn dat de Continental flink sneller en efficiënter is geworden. Van stilstand naar 100 km/h gaat in 3,7 seconden en zijn top ligt op 333 km/h.

In het interieur van de Bentley vinden we uiteraard een oase van leer, fineer, chroom en luxe terug. Een mooie feature van de nieuwe GT is het Bentley Rotating Display, dat met een druk op een knop aan te passen is. Je kan kiezen tussen drie klassieke analoge klokjes in de middelconsole; een buitentemperatuurmeter, een kompas en een chronometer of een indrukwekkend 12.3” touchscreen.

Uiteraard blijft Bentley een klasse apart. De sfeer bij Bentley Maastricht is echter vriendelijk, persoonlijk en laagdrempelig. Je voelt hier geen zware formaliteit en afstandelijkheid waarmee Bentley in vroegere tijden wel eens werd geassocieerd. Het past bij de ontwikkeling van de samenleving, maar ook bij de evolutie van het edele Britse merk. Met een professioneel team staan ze in Maastricht klaar om het prestigieuze merk op de kaart te zetten met een wijd, grensoverschrijdend rayon in de Euregio.

Bentley Maastricht

Afrikalaan 41

6199 AH Maastricht-Airport

maastricht.bentleymotors.com

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu