Home > Auto's > Mercedes AMG-GT een wild beest in een net pak

Mercedes AMG-GT een wild beest in een net pak

Auteur: Xavier Maassen

Bij het bericht om een test in te plannen bij AUTOSPORT BROUNS was ik zo blij als een kind. Jok Brouns heeft altijd mooie en bijzondere, jonge sportwagens in zijn showroom staan: Porsche’s, Bentley’s, BMW’s en Mercedessen. Ditmaal nemen we de MERCEDES AMG-GT onder de loep. De opvolger van de SLS (met zijn vleugeldeuren) is vooral compacter en ook veel goedkoper dan zijn voorganger, maar heeft wel meer stijl en sexappeal gekregen. Met zijn lange motorkap en een kont gemodelleerd als een 911, TREKT HIJ GENOEG AANDACHT.

Interieur als een cockpit 
Niet alleen de lijnen aan de buitenkant zijn fraai, ook in het interieur is alles perfect verzorgd tot in het kleinste detail. Overal waar je kijkt vind je prachtig leer met mooie stiksels, alcantara op de dakhemel en een panoramisch dak: de AMG-GT ontvangt je in een cocon van pure luxe. De luxueuze sfeer van het interieur wordt nog versterkt door de uitrusting en het volledige multimediasysteem.

De gegevens
Dit model doet een beroep op een V8 bi turbo met 4 liter cilinderinhoud. Met zijn turbo’s binnen de V en zijn moduleerbare uitlaat heeft deze motor de eigenschappen die nodig zijn om de concurrentie te doen beven: 462 pk in de GT-versie om 1.645 kg aan te drijven, dat zorgt voor 0 tot 100 km/u in 3,8 seconden en een topsnelheid van 310 km/u.

Wild
De naam van de bolide en de ster op het stuur herinneren ons eraan dat dit vooral een GT is, een coupé om comfortabel en sereen kilometers te maken. Maar dat is toch een valse indruk. Als de V8 wordt wakker geschud is er alleen maar gedonder en gebrul. En rijdend over een verlaten autoweg wordt deze indruk bevestigd. Deze auto is woest en vereist ervaring en een fluwelen voet. Zeker als de turbo’s erin knallen in de Sport+ stand, waarbij de gestuurde ophanging, de uitlaat, de reacties van de motor en de versnellingsbak worden geregeld. De bak schakelt bliksemsnel, de rauwe stem van de motor doet de muren trillen en in de uitlaat weerklinken enkele kleine explosies. Het chassis wordt voelbaar harder, wat samen met de extreem directe besturing een indruk van grote doeltreffendheid geeft. Dankzij de uitstekende gewichtsverdeling (47:53) met licht voordeel voor de achtertrein, gooit de AMG GT zich gretig in bochten. Wat een beest, deze Mercedes. Maar je moet wel opletten; als je de limieten opzoekt, wordt deze bolide wild en moet je waakzaam zijn en weten wat je doet.

Comfortabel
In de comfort-stand kan je echter rustiger toeren. Op de snelweg draait de motor gedempt, de stereo van uitstekende kwaliteit verwent je oren en in de koffer kun je met gemak 350 liter bagage kwijt. Om jouw reis wat comfort te geven, kun je de hardheid van het onderstel en het geluid van de motor ook een toontje lager zetten. Aan jou de keuze.

Conclusie
Met slechts twee zitplaatsen en een wild temperament op de limiet bereikt de Mercedes AMG-GT niet de veelzijdigheid van een 911. Maar dat doet totaal geen afbreuk aan het sexappeal van dit nieuwe model, dat je weet te verleiden. Van de motor met felle stem tot de heel directe besturing, de afwerking van het interieur en het silhouet: deze AMG-GT heeft alle ingrediënten om veeleisende klanten te verleiden. Als u durft staat hij voor u klaar bij Autosport Brouns.

Autosport Brouns is leverancier in het exclusieve segment sinds 1967. Het bedrijf, onder leiding van Jok Brouns, voert bijzondere merken zoals Porsche, Bentley, Aston Martin en Audi. www.autosportbrouns.nl.

Fotografie: Gerlach Delissen 

___________________________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu