Home > Auto's > Maastricht heeft eigen virtueel F1 stratencircuit

Maastricht heeft eigen virtueel F1 stratencircuit

Auteur: Céline Lucassen

Net als Singapore en Monte Carlo beschikt Maastricht sinds gisteren over een officieel virtueel Formule 1 stratencircuit. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake zette in Pathé Maastricht als eerste een rondetijd neer op het waarheidsgetrouwe circuit door de Limburgse hoofdstad. Bono Huis, vijf keer Formula Sim Racing wereldkampioen en Formula E Vegas winnaar, testte het circuit op snelheid. Iedere raceliefhebber en gamer kan vanaf morgen het circuit van 8 km langs tal van bekende Maastrichtse plekken thuis spelen. Het racecircuit is gebouwd door City Sim Racing, in samenwerking met Geonius en is met ingang van morgen te downloaden binnen rFactor 2 via citysimracing.nl

Andy Maassen (initiatiefnemer van Circuit Maastricht) vertelde dat hij altijd uitkijkt op de stad en dat hij vond dat Maastricht zich uitstekend leent voor een racecircuit. Zo gezegd zo gedaan. ,,Nu staat Maastricht in het rijtje bij Monaco en Singapore met een online race circuit”, vertelde hij trots.

Als eerste mocht burgemeester Penn-te Strake een rondje door haar stad racen. De burgemeester reed heel beheerst. Je hoorde de toeschouwers denken: ‘niet slecht voor een beginneling’. De burgemeester was ook heel enthousiast en had duidelijk plezier tijdens het racen. Na de race noemde ze Circuit Maastricht een initiatief dat een positief effect heeft het het imago en de positionering van de stad.

Als tweede mocht wereld kampioen simulator racing Bono Huis een rondje rijden op het circuit. Hij ging wel iets sneller dan de burgemeester. Huis verklaarde na afloop dat hij de Maastrichtse racebaan een van de leukste circuits vond die hij ooit gereden had, al vond hij het statenplan wel pittig.

 

Gamers die het spel spelen wanen zich echt in Maastricht. De gebouwen langs het circuit zijn levensecht en de wegen waarop wordt geracet zijn volkomen actueel. Zo rijden de ‘coureurs’ natuurlijk door de nieuwe A2-tunnel en over het nieuwe Noorderbrugtracé. Het circuit voert ook over de Kennedybrug, Maasboulevard en door het nieuwe Sphinxkwartier.

Limburg is momenteel de kweekvijver voor de nieuwe Formule 1 racers. Niet alleen Max Verstappen zorgt voor een enorme populariteit voor racen in Limburg. Ook de 24-jarige Maastrichtenaar Bono Huis maakt wereldwijd furore in de virtuele racesport. Het is dan ook logisch dat City Sim Racing het wereldwijd bekende Maastricht het decor laat zijn van het eerste virtuele stratencircuit van Nederland. 

24 Heures du Maestricht
Iedereen die de uitdaging aan wilt gaan kan vanaf 22 juni Circuit Maastricht wereldwijd downloaden via de link op de website van City Sim Racing. Kort daaropvolgend kunnen de virtuele coureurs zich ook proberen te kwalificeren voor de finale van ’24 Heures du Maestricht’ die op 22 september 2018 plaatsvindt bij Bergrust op de Sint Pietersberg. Tijdens dit evenement zullen eveneens verschillende (bedrijven)teams langdurig tegen elkaar racen. Raceliefhebbers zijn welkom de verschillende wedstrijden te komen bekijken. 

 

Fotografie: Céline Lucassen

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu