Home > Auto's > Limburg mag trots zijn op zoveel excellente sporters

Limburg mag trots zijn op zoveel excellente sporters

Auteur: Xavier Maassen

De beste Limburgse sporters van 2017 zijn gisteren wederom onderscheiden met de Provinciale Sportprijs Limburg. Dat gebeurde tijdens de Go for Gold Sportprijs Limburg bijeenkomst (het Limburgs Sportgala) in Theater Kerkrade. De genomineerden waren vooraf bepaald door een vakjury. Het publiek bepaalde vervolgens door middel van het uitbrengen van een stem de uiteindelijke winnaars.

Sportman van het jaar werd Tom Dumoulin, die het won van Max Verstappen en wielrenner Wout Poels. Bij de vrouwen trok niemand minder dan Lieke Martens, de beste voetbalster ter wereld, aan het langste eind. Martens was genomineerd samen met tennisspeelster Demi Schuurs en schoonspringester Inge Jansen.

Sportploeg van het jaar werd VVV Venlo, die kampioen werd in de Jupiler League. Sporttalent werd Fortuna-aanvoerder Perr Schuurs en bij de categorie sporter met een beperking was de winnares Handbikester Laura de Vaan.

Huub Stevens won de Oeuvreprijs. De oud-speler en trainer kreeg de prijs overhandigd door oud-Roda-speler Maurice Graef. Als trainer was Stevens succesvol met Roda JC. Hij loodste die ploeg naar de tweede plek in de Eredivisie en naar succes in de Europacup. Met Schalke 04 won Stevens de UEFA Cup.

Het was een bijzonder mooie avond in het compleet vernieuwde Theater Kerkrade, dat prachtig verbouwd is en een geweldige sfeer heeft gekregen in de foyer. Veel Limburgse (oud-)sporters waren aanwezig tijdens de uitreiking van de Sportprijs Limburg. Ze keken naar een bedreven Sander Kleikers, die de avond presenteerde met veel passie, afgewisseld door de muziek van Mo’s Big Band en geweldige showacts van Flying Art Work op het podium.

De avond was er ook een van afwezigen. Zowel Tom Dumoulin als Lieke Martens waren verhinderd door verblijf in het buitenland. Dat geeft een dubbel gevoel aan een mooie voorstelling. Aan de ene kant is het natuurlijk jammer en geeft het de avond, met de afwezigheid van de echte sporthelden, een beetje een domper. Aan de andere kant denk ik dat we trots moeten zijn op zo’n groot aantal excellente sporters in onze provincie. Het zou mij niets verbazen als deze twee toppers ook de nationale titel namelijk binnen halen bij het Sportgala van Nederland. Zeker Tom Dumoulin, die een wel heel sterk seizoen had met winst in de Giro en bij het Wereldkampioenschap tijdrijden. Overigens heeft Tom Dumoulin de prijs in Limburg sinds 2013 ieder jaar op zijn naam geschreven, een bijzonder knappe prestatie.

Fotografie: Focus 22/Jean-Pierre Geussens

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu