Home > Auto test > Levante, de eerste SUV van Maserati

Levante, de eerste SUV van Maserati

Auteur: Xavier Maassen

Maserati waagt zich uiteindelijk ook in de strijd van de LUXE-SUV’S. Met de nieuwe Levante, de eerste SUV in de ruim honderdjarige geschiedenis van het merk, neemt Maserati de Porsche Cayenne rechtstreeks in het vizier. Het merk kon er niet aan ontkomen, de markt vraagt er naar en dus moet de fabrikant het aanbieden. Zou deze Italiaanse schone het kunnen opnemen tegen de degelijke Duitser?

Wat de puristen er ook van mogen denken, deze SUV maakt het mogelijk om het merk te positioneren in een zeer vruchtbaar segment. Maserati wil zich niet laten overtreffen door de concurrentie en heeft daarom zwaar geïnvesteerd in technologie zoals adaptieve snelheidsregelaar, automatische noodrem, botspreventiesysteem, camera met zicht van 360 graden, waarschuwing voor het overschrijden van wegmarkeringen en noem maar op. De Italianen zweren bij hoog en bij laag dat de Levante een onvervalste Maserati is; de luxe-SUV is afgeleid van de Ghibli en zeker niet van dochter Jeep, dat ook onderdeel is van de Fiat-groep. Hoger op zijn poten dan zijn kleine broer, maar zonder het sportieve karakter te verliezen.

Lees het hele verhaal over de eerste SUV van Maserati nu in Chapeau Magazine

Wilt u Chapeau magazine iedere twee maanden ontvangen, kijk dan op: http://bit.ly/1LRKBKK
De losse verkooppunten vindt u op http://bit.ly/1hyXzNz
Op de iPad kunt u ook Chapeau Magazine lezen. Ga dan naar http://bit.ly/1mqv6ME

 

Foto’s: Gerlach Delissen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.