Home > Auto's > Lancia pronkstuk op Interclassics en Bugatti als stof tot speculatie

Lancia pronkstuk op Interclassics en Bugatti als stof tot speculatie

Zo’n 500 gasten genoten tijdens de preview van Interclassics in MECC Maastricht van de mooiste klassieke auto’s en van mooie hedendaagse gerechten van  Edwin Soumang van restaurant One (*) en Servais Tielman van Cucina del Mondo.

Die werden begeleid door  verrukkelijke wijnen van Sauter. Aan de fraai gedekte tafels veel autoverzamelaars, ondernemers en ook enkele bestuurders onder wie de gedeputeerden Ger Koopmans en Joost van den Akker.

Koopmans riep op om niet teveel regeltjes in te voeren, omdat anders deze klassieke auto’s nooit meer op de weg te zien zouden zijn in de toekomst.

De meest kostbare auto die op de beurs staat is de Lancia D23 Spyder Pininfarina die afkomstig is van het Louwman Museum en op een waarde wordt geschat van minimaal 10 miljoen euro. Het is nog het enige exemplaar dat bewaard is gebleven van dit model. Er zijn nog veel meer bijzondere Lancia’s te zien, omdat dit automerk het centrale thema is van de beurs.

Maar er zijn zoveel andere beroemde merken te bewonderen. Dit jaar maar één Bugatti, maar er werd toch druk over dit merk gesproken. Namelijk over de geheimzinnige Bugatti’s die eerder deze week ontdekt zijn in een oude schuur in Lanaken, vlak over de grens bij Maastricht.

Deze Bugatti’s worden begin februari geveild in Parijs en er werd al druk gespeculeerd over de mogelijke opbrengst.  „Dat kan in de tonnen en zelfs miljoenen lopen. Het hangt af van de stemming op de beurs”, zo zei Jaap Braam Ruben, een bekende handelaar in klassieke auto’s.
„Veertig jaar geleden is de familie van kunstenaar August Thomassen al eens bij me geweest om erover te praten, maar hij wilde ze niet verkopen. Hij zag er de schoonheid van in, maar had geen geld om ze te restaureren.”

Verzamelaar Luc Slijpen, onder meer de trotse bezitter van enkele bijzondere Bugatti’s: „In Maastricht was het onder liefhebbers van klassieke auto’s wel bekend dat er ergens over de grens een paar Bugatti’s moesten staan. Maar we wisten niet of het er twee of drie waren.”

DAINA & XAVIER vlog

L1MBURG CENTRAAL
Cameraman: Ben Brack

________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.