Home > Auto's > Lanaken voor even het mekka voor oldtimerliefhebbers

Lanaken voor even het mekka voor oldtimerliefhebbers

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

Honderd jaar automobielgeschiedenis ! Het bleek bijzonder moeilijk te kiezen bij het ‘Concours d’ élégance’ van het Oldtimertreffen in Lanaken. Dat evenement vindt volgens traditie om de twee jaar plaats tijdens het eerste weekend van september. Jurylid Karina Ramaekers, die ook altijd de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist bijwoont,  moest toegeven dat Lanaken in niets meer onderdoet voor het prestigieuze evenement aan de kust.

De steun van Brussels-Maastricht InterClassics zal hier niet vreemd aan zijn. Er stonden dit jaar niet alleen exclusieve voor- en naoorlogse wagens op de affiche, ook nieuwe modellen ontbraken niet. Zoals de klasbak Astor Martin Savage, maar ook de nieuwe uitvoering van Mehari, nu uitgerust met een elektromotor, die onder de naam ‘Eden’ opnieuw is uitgebracht door Citroën. 

Trouwe fans spotten naast Bugatti, Minerva, Rolls Royce, Packard, Ford, Cadilac, Alfa, BMW, Volkswagen en vele andere auto’s, een zeer speciaal exemplaar van Opel Spitzkühler 1922. Hiervan rijden wereldwijd nog slechts 121 exemplaren rond.  Eén daarvan stond dus in Lanaken.

Best of Show was de Brits Edward Summers, met een Chrysler Windsor Business Coupé 1946, echtgenote en hond incluis! Voor het naoorlogse werk  ging het brons naar Fits Hoff uit Maastricht met een Daffodil 30 uit 1962. Door het variomatic-systeem rijdt het wagentje even hard voor- als achteruit. 

Klasse, verfijning en ontspanning kregen echter een onverwacht staartje: op de parking van het Eurotelhotel werd een Mercedes 280 SL ontvreemd. Eigenaar Wim Smit uit Maasdijk moest met lede ogen toezien hoe zijn parkeerplaats leeg achterbleef. Ook bleek er te zijn geprutst aan een tweetal Porsches. Die waren gelukkig uitgerust met een stroomonderbreker, waardoor de diefstal mislukte.

De dieven richtten wel behoorlijk wat schade aan, maar afgezien van deze domper spreekt de gemeente Lanaken, samen met de middenstand en de Limburgse Oldtimervrienden,  van een unieke belevenis. Er wordt daarom al uitgekeken naar een nieuwe editie op 5 en 6 september 2020.

De Zoute Rally vindt plaats van 4 tot en met 6 oktober. Kijk voor meer informatie op: www.zoutegrandprix.be

 

 

Fotografie: Jempi Welkenhuyzen

__________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu