Home > Auto's > Jaguar E-PACE

Jaguar E-PACE

Auteur: Xavier Maassen

Met de F-PACE deed Jaguar zijn intrede in het SUV-segment, twee jaar later komen de Engelsen met zijn kleine broertje de E-PACE: een compacte SUV die wil verleiden met zijn typische Jaguar-looks en zijn dynamische kwaliteiten. Je moet hem niet verwisselen met de I-PACE, Jaguars eerste volledig elektrische wagen. Deze SUV heeft sterke kenmerken van de sportieve Jaguar F-Type, zeker als je naar de verlichting kijkt. Dat geeft hem extra glans. We gingen voor een uitgebreide test naar Jaguar Land Rover De Uiver.

In 2013 nam Ralf Feijts het bedrijf over van zijn vader en in 2016 mocht De Uiver zich naast Land Rover-dealer ook de enige Jaguar-dealer noemen in het zuiden van het land. Er wordt ook al gekeken naar een nieuwe showroom voor de toekomst met een zichtlocatie langs de A2.

SPORTIEF EN VOL TECHNOLOGIE
In Doenrade staat de E-PACE voor ons klaar. Een strak en sportief interieur verwelkomt ons als we het portier openen. Ook hier zien we duidelijk een aantal elementen terugkomen van het sportieve F-Type. Het interieur van onze testwagen is afgewerkt met mooi contrasterende stiksels en de stoelen zitten als gegoten. Het dashboard is goed afgewerkt en je ziet duidelijk de kwaliteit van de materialen. Het instapmodel van Jaguar mikt bij voorkeur op een jonger publiek. De E-PACE zit dus vol met technologie: een wifi-hotspot voor acht toestellen, een groot infotainment-touchscreen met alle diensten en accessoires, smartphone-integratie via InControl Apps en dan zijn er nog vijf USB-poorten in de auto te vinden. Een druk op de startknop zorgt er voor dat de zonnewering van het (optionele) panoramische dak naar achteren schuift. En met de zon op de bol rijden we vanuit Doenrade richting Sittard voor onze fotoshoot. Jaguar heeft al meer dan een halve eeuw de reputatie van sportieve auto’s te bouwen. En die reputatie zetten ze door met deze E-PACE, het is een van de leukst rijdende SUV’s. De intelligente vierwielaandrijving schotelt de chauffeur een snedige vooras voor, een perfect afgestelde demping en een stijf koetswerk.

PRIJZEN EN UITRUSTING
Een E-PACE is geen onbereikbare droom. De instapversie kost net geen 50.000 euro. Dan moet je je echter wel tevreden stellen met een 150 pk sterke diesel met manuele versnellingsbak, basisuitrustingsniveau en aandrijving op enkel de voorwielen. Jaguar biedt meerdere afwerkingsniveaus aan (S, SE en HSE), een R-Dynamic-pack voor een sportievere look. Er zijn nog twee andere diesels (D180 en D240) of benzinemotoren (P250 en P300). Deze uitrusting en opties kunnen de prijs flink doen stijgen tot dik boven 80.000 euro voor de topmodellen.

CONCLUSIE
De E-PACE zorgt voor een dynamisch aspect, hij is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook praktisch en geweldig om te rijden. Met strakke lijnen en de keuze voor pittige benzinemotoren heb je het echte DNA van Jaguar te pakken. Hij is dan ook een goede outsider op de premiummarkt. Jaguar combineert een strak interieur met technologische snufjes, zoals de jongere koper het graag heeft.

  

Jaguar Land Rover De Uiver
Provincialeweg Noord 84-85-87
6439 AB Doenrade

FOTOGRAFIE GERLACH DELISSEN

______________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu