Home > Auto's > Interclassics trekt naar buiten

Interclassics trekt naar buiten

Corona heeft flink ingehakt op InterClassics Maastricht met uitstel van de editie 2021 naar september 2022. Het goede nieuws is dat daardoor tijd vrijkwam om te brainstormen over de missie en toekomst met als uitkomst dat InterClassics nu een merk is dat auto-evenementen organi-seert, te beginnen met de InterClassics Days of Elegance.

„In plaats van in een hoekje te gaan uithuilen, zijn we als team gaan brainstormen over toekomstige activiteiten van InterClassics. Die oefening heeft geleid tot een transitie waarbij InterClassics een merk is geworden dat exclusieve auto-evenementen organiseert”, vertelt manager Erik Panis. „Dat betekent een uitbreiding van onze indooractiviteiten in Maastricht en Brussel met een buitenevenement in 2022. Voor InterClassics Days of Elegance hebben wij ons laten inspireren door diverse gerenommeerde concoursen in Europa zoals het beroemde Salon Privé in de nabijheid van Oxford. In het verlengde van de transitie hebben wij ook onze huisstijl en website, InterClassics.events, vernieuwd. In 2023 lanceren we voor het eerst de InterClassics Youngtimer Show in het MECC.

Buitenevenement op Château St. Gerlach

„De InterClassics Days of Elegance wordt een high class buitenevenement in een informele sfeer met een first class omkadering inzake service en gastronomie, inclusief een luxury market. De eerste editie heeft plaats op 18 en 19 juni op Château St. Gerlach en omvat een Concours d’Elegance met een dertigtal zeer exclusieve wagens en achttien gerenommeerde juryleden uit onder meer de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië. De gewezen Belgische F1-piloot Thierry Boutsen, nu woonachtig in Monaco, zetelt eveneens in de jury als eregast.”Waarom een buitenevenement buiten in plaats van in Maastricht, zou je je kunnen afvragen. „Onze eerste optie was inderdaad het historische centrum van onze hometown maar na rijp beraad hebben we geopteerd voor Château St. Gerlach omdat het over een ruime hotelaccommodatie beschikt en we alles op één plaats bij elkaar kunnen brengen. Op zaterdagavond heeft daar ook de exclusieve Night of Elegance plaats. De deelnemers en bezoekers kunnen er gratis een bezoek brengen aan een uitzonderlijke kunstexpositie in het ka-der van Kunst in Valkenburg, een week voor de opening van TEFAF in het MECC. Eveneens op zaterdag organiseren wij een Classic Rally en GT Rally voor klassieke oldtimers én klassiekers van de toekomst, met vertrek op Château Neercanne en aankomst bij Château St. Gerlach. We selecteren streng maar rechtvaardig op basis van kwaliteit en exclusiviteit wie wel en wie niet kan deelnemen aan Days of Elegance.”Aan een veiling wordt voor dit evenement nog niet gedacht. Erik Panis: „Nog niet. Een veilig op topniveau organiseren vergt veel voorbereidingstijd en de juiste partner.

Dit is onze eerste editie, wij moeten ons vooreerst bewijzen tegenover het gesloten wereldje van exclusieve auto-evenementen. Het is onze ambitie om InterClassics Days of Elegance te laten uitgroeien tot hét meest exclusieve auto event in Nederland op basis, zoals gezegd, van kwaliteit en exclusiviteit. Daarom plannen wij onze eerste veiling in 2023.”„Een high class evenement moet het niet hebben van kwantiteit maar van kwaliteit. Aan het Concours d’Elegance neemt een dertigtal wagens deel, voor de Classic Rally en GT Rally op zaterdag verwachten we tussen de vijftig à zeventig deelnemers. Een tiental exposanten en automusea zal aanwezig zijn met een selectie blikvangers die de bezoekers zo zelden te zien krijgen. Daarnaast zal een 25-tal bedrijven zich presenteren in onze Luxury Market en stelt Porsche Groep Zuid de klassiekers van de toekomst voor. Hoeveel bezoekers wij verwachten? Onze target ligt op 5.000 à 6.000 bezoekers, de entree bedraagt 50 euro. Zoals gebruikelijk bij dit soort evenementen kunnen de bezoekers opteren voor een VIP-ticket van 125 euro, met alles erop en eraan. Wij investeren fors in de uitstraling en kwaliteit van Days of Elegance, het nieuwe InterClassics-evenement moet er meteen vanaf dag één staan.”

Bij een dergelijk evenement horen normaal gezien ook een of meerdere prijzen voor de deelnemers. „De jury bekroont vijf winnaars, ieder in een specifieke categorie. Daarnaast is er ook een Best of Show. Zoals gebruikelijk in dit wereldje keren de organisatoren geen geldprijzen uit. Wij voorzien wel een uniek kunstwerk voor de winnaars. Die kunnen achteraf profijt halen uit het feit dat hun wagen een eerste prijs heeft behaald op een concours met internationale uitstraling. En dan spreken we over meer dan enkele duizenden euro’s.”Uiteraard hopen Panis en zijn team op goed weer. „Bij een buitenevenement moeten de organisatoren en bezoekers rekening houden met alle weersomstandigheden, maar wij zijn op alles voorbereid. Wij zijn er helemaal klaar voor!”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.