Home > Auto's > InterClassics Maastricht; 25-jarig jubileum vol hoogtepunten

InterClassics Maastricht; 25-jarig jubileum vol hoogtepunten

Ooit begonnen in 1994 met enkele standhouders en een paar duizend bezoekers, georganiseerd door de voetbalclub van Gronsveld, is InterClassics Maastricht inmiddels uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende oldtimerbeurzen van Europa. Erik Panis, manager InterClassics, vertelt over wat we kunnen verwachten tijdens de 25e editie in MECC Maastricht van 11 tot en met 14 januari 2018. Deze jubileumeditie staat in het teken van de highlights van de afgelopen 25 jaar.

Na de tweede editie in 1995 heeft MECC Maastricht de organisatie van de voetbalclub overgenomen en is InterClassics verder uitgebouwd. In de loop der jaren werd er een groei gerealiseerd zowel qua vierkante meters als in bezoekersaantallen. Eind jaren negentig trok de beurs gemiddeld 15.000 bezoekers. Een nieuw team onder leiding van Erik Panis ging in 2010 aan de slag met nieuwe ambities: InterClassics Maastricht groeide van 15.000 naar 25.000 bezoekers en ook werd de beursvloer groter en groter. Inmiddels zijn alle hallen van MECC Maastricht in gebruik, is er voor de standhouders een oppervlakte beschikbaar van 35.000 m2 en worden in januari 30.000 bezoekers verwacht.

Auto’s en lifestyle
De beurs is niet alleen gegroeid in kwantiteit. Door de jaren heen is ook de kwaliteit naar een hoog niveau geklommen en kan men zich vergelijken met de grootste en mooiste oldtimerbeurzen in Europa. Erik Panis: „Daar zorgen niet alleen de driehonderd standhouders voor. Natuurlijk brengen zij hun mooiste bolides mee om mee te pronken en te verkopen, maar ook MECC Maastricht heeft gezorgd voor een kwaliteitsslag. Zo organiseren wij aan de vooravond van de beurs de exclusieve TopMobiel Preview Night op woensdag 10 januari voor zeshonderd gasten. Ter gelegenheid van de jubileumeditie kunnen de gasten die avond genieten van culinaire verwennerij van Toine Hermsen van restaurant Toine Hermsen en Hans van Wolde van Beluga Loves You, in samenwerking met Maison van de Boer. Dit alles in een exclusieve ambiance waar men omringd wordt door de mooiste en meest unieke klassiekers uit de geschiedenis van 25 jaar InterClassics. Daarnaast zorgt MECC Maastricht in samenwerking met TopShops Holland voor het Topmobiel Exclusive Paviljoen, waar naast de exclusieve wagens ook lifestyleproducten te vinden zijn, zoals exclusieve juwelen, wijnen en kleding. Zo zal ook Gassan Diamonds zich nog duidelijker gaan profileren als nieuwe hoofdsponsor, naast RSM en titelsponsors Assicuro en Chubb. Uit ervaring blijkt dat het TopMobiel Exclusive Paviljoen zich ook uitstekend leent voor nieuwjaarsborrels van veelal Limburgse ondernemingen die hun klanten fêteren met een bezoek aan InterClassics Maastricht.”

Thema’s
In de geschiedenis van 25 jaar InterClassics heeft achttien jaar lang telkens een thema centraal gestaan. Zo stond tijdens de laatste editie Ferrari in de spotlights en werden 25 topstukken getoond uit de geschiedenis van zeventig jaar Ferrari. De editie in januari zal in het teken staan van de highlights van de afgelopen 25 jaar. Aan de hand van de achttien thema’s die door de jaren heen gevoerd zijn, wordt een unieke collectie van achttien topstukken gepresenteerd. Denk daarbij aan een Jaguar D-type van het Louwman Museum, een Le Mans-winnaar. Maar ook de Aston Martin DB5 van James Bond of de concours Fiat 8v Vignale Tipo Mille Miglia. Natuurlijk ontbreken de Grand Prix Classics niet met de Ferrari F1 van Gerard Berger uit 1987. Buiten de achttien topstukken worden de mooiste en meest exclusieve classic cars – in totaal zo’n 800 − tentoongesteld door de vele standhouders, onder wie bekende en gerenommeerde handelaren zoals The Gallery, Altena Classics, Ruijl Classics en Houtkamp Collection. Uiteraard wordt er ook een podium geboden aan alles gerelateerd aan oldtimers: van onderdelen tot automobilia.

Internationaal publiek
Niet alleen MECC Maastricht en InterClassics profiteren van de aantrekkende markt. Het succes van de beurs is ook te merken in de stad. Met bezoekers uit Duitsland, Frankrijk, Engeland, België, Italië en zelfs Tsjechië. Velen plannen een weekendje Maastricht en bezoeken tevens de binnenstad. In de stad is de sfeer van InterClassics voelbaar met de bekende banieren, wapperend op de bruggen. De organisatie van InterClassics heeft de ambitie om kwalitatief te groeien naar een ‘TEFAF-niveau’, met nog meer economische spin-off voor de stad. „Sinds 2015 is het team van InterClassics een samenwerking aangegaan met het succesvolle zusje InterClassics Brus-sels. De ambitie om verder uit te breiden is er. In de nabije toekomst gaan we zeker nieuwe initiatieven aankondigen,” aldus Erik Panis.


Erik Panis, manager InterClassics. 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu