Home > Auto's > InterClassics Maastricht 2021 verplaatst naar juni

InterClassics Maastricht 2021 verplaatst naar juni

De 28ste editie van InterClassics Maastricht verplaatst naar 24 tot en met 27 juni 2021. De beurs zou eigenlijk van 14 tot en met 17 januari 2021 zou plaatsvinden in MECC Maastricht, maar de aanhoudende onzekerheden rondom Covid-19 zijn te groot om de kwaliteit van de beurs te kunnen garanderen, aldus de organisatie, die stelt dat de gezondheid en het welzijn van deelnemers en bezoekers boven alles gaat.

Liefhebbers van klassieke automobielen zullen dus nog een geduld moeten hebben, maar dat worden waarschijnlijk ruimschoots goedgemaakt door het centrale thema van de beurs: de historie van de Nederlandse Grand Prix.

De laatste officiële autorace in de F1 op Circuit Zandvoort werd ruim 35 jaar gelden verreden, namelijk op 25 augustus 1985. 2020 had de wederopstanding van de Nederlandse Grand Prix moeten worden, een gebeurtenis waar de gehele Formule 1-wereld naar uitkeek. De Covid-19-pandemie gooide ook in dit geval roet in het eten. Voor het jaar 2021 is daarentegen goede hoop.

De beurs in juni biedt een terugblik op ‘Dutch Grand Prix Classics, the cars & the legends’. In samenwerking met diverse musea en privéverzamelaars wordt een unieke collectie van F1-wagens gepresenteerd, die deel uitmaken van de geschiedenis van Circuit Zandvoort.

Volgens de organisatie InterClassics Maastricht biedt de verplaatsing van het evenement ook kansen. ,,In juni kunnen wij namelijk optimaal gebruik maken van het gloednieuwe congrescentrum van MECC Maastricht dat begin maart 2021 opgeleverd wordt”, zo laat ze weten. ,,Hierdoor hebben wij meer ruimte tot onze beschikking en kunnen wij de beurs in een veilige ‘coronaproof’ omgeving laten plaatsvinden.”

Ook het feit dat juni doorgaans hogere temperaturen en meer zon te beiden heeft dan januari, zorgt voor extra mogelijkheden, aldus de organisatie. Beursmanager InterClassics Erik Panis: ,,Daardoor zijn wij in de gelegenheid ook op de buitenterreinen van MECC Maastricht diverse activiteiten te organiseren zoals een ‘youngtimer & oldtimer markt.”

Kijk voor verdere informatie en  entreetickets op interclassicsmaastricht.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu