Home > Auto's > Impressie: Audi Q8 50TDI

Impressie: Audi Q8 50TDI

Auteur: Xavier Maassen

De nieuwe Audi Q8 bouwt op de fundamenten van de Q7, maar is velen malen dynamischer. Voor Chapeau Magazine ging op pad met de Q8 50 TDI, aangedreven door een 3,0 liter V6 met 286 pk. Het is geen opvolger van een bestaand model, maar een welkome uitbreiding van het gamma. Hij is korter, lager en breder dan de Q7 en krijgt daarmee een stoere uitstraling.

  

De Audi Q8 verhoudt zich tot de Q7 zoals de BMW X6 tot de X5 en de Mercedes GLE Coupé tot de GLE. Kort samengevat: dit is de coupé-variant van de Q7. Hij heeft duidelijk een sportievere look mee gekregen, met dank aan zijn brede wielkasten, de veel schuiner aflopende daklijn en het fraai gelijnde achterwerk. Dit zorgt er voor dat deze SUV-coupé voor mij velen malen mooier is dan een toch ietwat lompe Q7, maar ik hou nu eenmaal ook van sportievere auto’s.

Het interieur is van de jongste A8, de A7 Sportback en de recent gelanceerde A6 overgenomen. Dat betekent dat er nauwelijks nog knoppen zijn, zowat alle functies laten zich via de touchscreens of de stem bedienen. Alle voor het rijden nuttige informatie verschijnt op het scherm achter het stuurwiel, die voor de navigatie en het andere infotainment bovenin de middenconsole en de echt functionele bedieningen zoals die voor de airco er net onder. Gebruiksvriendelijk en uitmuntend afgewerkt.

  

Ondanks dat de Q8 echt groot is en maar liefs 150 kilo zwaarder is dan de Q7, voelt hij al een lichtgewicht als je er mee rijdt. Dat komt mede door de optionele vierwielsturing, die de auto wel heel makkelijk de bocht om helpt. Audi heeft de Q8 veder helemaal vol geduwd met alle mogelijke veiligheids- en assistentie systemen. Zo is er Adaptive Cruise Control, Traffic Jam Assist, Active Lane Assist, Crossing Assist, Cross Traffic Assist Rear, Parking Plus Assist, Trailer Assist, Night Vision Assist en Pre Sense 360°. Kunt u het nog volgen?

Dit is zonder enige twijfel de mooiste Q uit het brede aanbod van Audi. Hij voelt luxueus, dynamisch en laat zich ondanks zijn gewicht heel goed door de bocht gooien. Tel daar nog het schitterende interieur en de vele veiligheids- en comfort systemen bij op en je kan niet anders dan besluiten dat dit een heel indrukwekkend product is. En prijzig, dat ook.

  

____________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu