Home > Auto's > Hybride technologie voor Bentley Bentayga

Hybride technologie voor Bentley Bentayga

Auteur: Xavier Maassen

Eind 2018 zal de Bentley Bentayga Hybrid beschikbaar zijn voor het publiek in Nederland en België. Het is de eerste stap naar elektrificatie voor het beroemde Britse automerk. De Bentayga, ‘s werelds meest luxueuze SUV, wordt aangedreven door een geavanceerde elektromotor in combinatie met nieuwe V6-benzinemotor. De hybride versie van de Bentley Bentayga wordt het meest efficiënte model aller tijden, met een CO2-uitstoot van 75 g/km.

De Bentayga Hybrid voelt en rijdt als een echte Bentley. Hij biedt verfijning, moeiteloze prestaties en beschikt over de voortreffelijk rustige cabineomgeving waaraan het luxe Britse merk zijn roem ontleent. De auto vertegenwoordigt de toekomst van luxe mobiliteit: een oase van rust en kalmte in zowel de stad als daarbuiten. De Bentayga Hybrid biedt klanten het beste van twee werelden: aantrekkelijke, moeiteloze prestaties op de openbare weg en stil, emissievrij rijden in de stad. Iets dat steeds belangrijker lijkt te worden met de steeds veranderende voorschriften overal ter wereld.

Om de efficiëntie te maximaliseren, gebruikt het voertuig satellietnavigatie-informatie om het beste gebruik van de elektromotor en motor voor elke rit te berekenen. Door een bestemming in te voeren in het navigatiesysteem krijgt de auto de opdracht om automatisch de juiste E-modus in te schakelen voor elk deel van de reis, waarbij constant wordt berekend wat het meest efficiënte gebruik van de batterijlading is en elektrische energie opslaat op delen van de reis waar dit het nuttigst is. zoals wanneer je in de stad aankomt.

Het hart van de Bentayga Hybrid wordt gevormd door twee krachtbronnen – een zeer efficiënte elektromotor en een nieuwe 3.0 liter V6 benzinemotor met turbocompressor. De E-motor fungeert als een elektromotor, maar ook als  generator om een ​​naadloze rijervaring te bieden en een maximaal elektrisch bereik te garanderen. De Hybrid voegt een nieuwe dimensie toe aan het bestaande assortiment luxe Bentayga-modellen. Deze bestaat nu uit de W12, de V8 diesel en de V8 benzine.

De Bentayga Hybrid vereist dat nieuwe en andere informatie aan de bestuurder wordt doorgegeven. Als gevolg hiervan zijn een herzien infotainmentscherm en Driver’s Information Panel met E Motion-informatie ontworpen om details over prestaties, verbruik en energiebron te verschaffen. De traditionele toerenteller die het motortoerental weergeeft, wordt vervangen door een schaal die aangeeft wanneer de auto in pure EV Drive rijdt of het motortoerental als de verbrandingsmotor in werking is.

De Bentley Bentayga Hybrid is vanaf nu te bestellen bij Bentley Maastricht

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu