Home > Auto's > Feestelijke presentatie nieuwe Lexus NX in Sittard

Feestelijke presentatie nieuwe Lexus NX in Sittard

Hij is pas tegen het einde van het jaar te bekijken in de showroom, maar klanten en relaties van Lexus Sittard konden zondag al hun hart aan ophalen: de nieuwe Lexus NX, die ook leverbaar is als krachtige en efficiënte Plug-in Hybrid (NX 450h+) en dus bijzonder geschikt is voor wie graag zuiniger en milieubewuster wil gaan rijden, maar nog niet helemaal toe is aan een volledig elektrische auto.

De presentatie van de nieuwe Lexus NX vond plaats in de voortuin van restaurant George’s, onderdeel van het vorig jaar geheel gerestaureerde en gemoderniseerde Hotel Merici, het voormalige Ursulinenkooster aan de Oude Markt in Sittard. De tientallen gasten waren naar het goede verborgen plekje in de binnenstad van Sittard gekomen op uitnodiging van directeur Bert Schurgers van Lexus Sittard.

Behalve van de nieuwste midsize SUV (verkrijgbaar vanaf 59.990 euro) genoten ze van een hapje en een drankje, in een omgeving die als uiterst sfeervol mag worden betiteld en dus bijzonder geschikt is voor een sfeervol zakelijk treffen. Voor veel aanwezigen was het weer een tijdje geleden dat ze een heus evenement bezochten.

Het nieuwe, uiterst sportief ogende Lexus-type is ook verkrijgbaar in een speciale introductie-uitvoering. De prijs van deze Launch Edition, NX 350h AWD (All Wheel Drive), begint bij 69.990 euro. Voor dit bedrag is Lexus’ nieuwe midsize SUV standaard uitgerust met tal van extra’s waaronder privacy glass (achterste zijruiten en achterruit), lederen stoelbekleding en het Lexus Link Pro multimediasysteem met extra groot 14-inch display, navigatie en 10 speakers. De stuurkolom is elektrisch verstelbaar (hoogte en diepte). De Launch Edition is ook leverbaar als NX 450h+ (Plug-in Hybrid) met een vanafprijs van 73.890 euro.

Lexus rust de nieuwe NX verder standaard uit met onder meer E-latch, een innovatief elektronisch systeem waarmee de portieren in alle souplesse openen zodra de deurgreep vastgepakt wordt. In het geval van Safe Exist Assist is dit systeem gekoppeld aan Blind Spot Monitor: als de deuren worden geopend op het moment dat er fietsers of andere verkeersdeelnemers van achteren naderen, volgt een automatische waarschuwing en stopt het openen van de deuren. Op die manier kan 95 procent van alle ongevallen die ontstaan door het openen van autoportieren worden voorkomen, verwacht Lexus.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu