Home > Auto's > Exclusieve auto’s zijn altijd een goed gespreksonderwerp

Exclusieve auto’s zijn altijd een goed gespreksonderwerp

Tevreden klanten vormen de basis voor succesvol zakendoen. Bedrijven investeren best veel energie in het onderhouden van een goede relatie met hun klanten door ze bijvoorbeeld uit te nodigen op bijzondere events zoals Interclassics Maastricht. Daar wordt bij een hapje en een drankje over de aangename dingen van het leven gepraat en worden vriendschappen gesmeed.

Hoe een dubbeltje rollen kan. Begin 2023 nodigde belastingadviseur Peter Janssen, partner bij RSM, zijn zakenrelatie en directeur van Zuidlease Olaf Houben uit op de Preview Night van InterClassics in Maastricht. Die laatste was zo gecharmeerd door enerzijds de amicale sfeer onder de aanwezigen en anderzijds het hoge kwaliteitsniveau van het evenement, dat Zuidlease en RSM voor de editie 2024 een gemeenschappelijke stand hebben gecreëerd.

Beleving staat centraal

InterClassics Maastricht is al vele jaren the place to be voor wie hobby- of beroepsmatig bezig is met klassieke automobielen. De belangstelling neemt elk jaar toe, de editie 2022 kreeg meer dan 35.000 liefhebbers en professionals over de vloer. Inmiddels zien ook almaar meer bedrijven en ondernemers de zakelijke mogelijkheden in die het event biedt.

Peter Janssen: „Als ik het goed heb, neemt RSM voor de tiende keer deel. De positieve respons neemt elk jaar toe. Dit keer nodigen wij 750 relaties uit op een drankje en een hapje, geen elitair gedoe want daar houden mensen in hun vrije tijd niet van. De regelgeving op het vlak van compliance is bovendien zodanig streng geworden dat het bijna onmogelijk is om uitnodigingen voor kostbare evenementen te mogen aanvaarden. Enkel een uitnodiging als deze wordt nog geaccepteerd. Niemand voelt zich hier bezwaard. Niks moet, alles kan. Het staat onze gasten vrij om na een hapje en een drankje langs de mooie stands en exclusieve auto’s te flaneren of van gedachte te wisselen over de goede dingen in Limburg. Over business wordt op de stand niet gesproken. Dat betekent niet dat wij vrijblijvend deelnemen. Door onze aanwezigheid willen wij RSM meer naambekendheid geven. Over het land verspreid, stellen wij 650 medewerkers tewerk maar dat volstaat niet om aan de vraag van de markt te kunnen voldoen. Nederland heeft een tekort aan accountants! Daarom nodigen wij op vrijdag laatstejaarsstudenten uit om kennis te komen maken met onze waarden en werking in de hoop dat zij straks solliciteren en ons team komen versterken. Op onze stand staat het aspect beleving centraal. Onze gasten kunnen zelfs aan Simraces deelnemen en hun krachten meten met professionele simracers. Simracen is cool.”

Dromen mag, ja toch?

Olaf Houben noemt zichzelf een Limburger in hart en nieren, een man met twee voeten op de grond en veel zelfkennis. „Hoe Zuidlease op InterClassics is beland, bewijst de positieve uitstraling van het evenement. Ik ben hier toevallig terechtgekomen maar was meteen verkocht. Ik ontmoette alleen maar tevreden en lachende gezichten, van stress geen spoor. Iedereen hoffelijk tegenover elkaar, niemand die wilde voorkruipen. Ik zag veertigers met hun zonen en vader glunderen bij de aanblik van zovele droomauto’s, de ene nog duurder dan de andere. Dromen mag, ja toch? Van de organisatoren weet ik dat de belangstelling voor InterClassics jaar na jaar toeneemt. Dat heeft er volgens mij mee te maken dat zij de gulden middenweg hebben gevonden tussen exclusiviteit en laagdrempeligheid. Het event biedt voor elk wat wils, van een fris pilsje of heerlijk kopje koffie tot een gastronomisch diner dat wordt bereid door de Antwerpse driesterren-chef Viki Geunens. En dat voor zeshonderd hongerige gourmands in een voor hem volkomen vreemde setting, onderschat die uitdaging niet. Ik geef toe dat ik meer afweet van gastronomie dan van auto’s, het maakt niet uit van welk jaartal. Gelukkig weten mijn drieduizend zakelijke klanten dat, zij verwachten van mij geen deskundigheid op het vlak van autotechniek. Mijn opdracht en die van mijn collega’s bestaat erin hen financieel advies te geven bij de aanschaf van een nieuwe auto. In ons vak gaat het niet om pk’s maar om de TCO van een auto, de total cost of ownership. In feite handelt Zuidlease in mobiliteit in de brede betekenis van het woord. Met zevenduizend contracten zijn wij in Limburg marktleider, en daar ben ik uiteraard fier op. Tevreden klanten krijg je niet cadeau, die moet je verdienen. Elke dag opnieuw. Onze klanten vertrouwen op onze deskundigheid, een foute inschatting van één element in een dossier kan een klant duur te staan komen. Vandaar dat een goed menselijk contact belangrijk is in onze business. Een gezellig evenement als InterClassics draagt daar enorm toe bij.”

Tevreden klanten

Voor Peter Janssen, Olaf Houben en hun collega’s worden het drukke dagen tijdens InterClassics 2024, van 11 tot 14 januari. Zij zullen duizenden handen moeten drukken maar verheugen zich nu al op de vele lachende gezichten. Tevreden klanten van nu zijn de trouwe klanten van morgen.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.