Home > Auto's > Events Company is kind aan huis in de regio

Events Company is kind aan huis in de regio

Hij geniet in Limburg vooral bekendheid als moderator en zelfstandig communicatieadviseur, die wordt ingehuurd door bedrijven en organisaties met complexe uitdagingen. Positioneringsvraagstukken, plotselinge crisissituaties, fusies en ruzies. Minder bekend is dat ’t Lam ook eigenaar is van Events Company, een succesvol evenementenbureau, dat opereert in de eredivisie van de event business. ,,Onze lokale kennis is onze toegevoegde waarde.”

 

Paul ’t Lam is zonder enige twijfel de meest gevraagde zelfstandige communicatieadviseur van Limburg. Hij wordt regelmatig ingeschakeld bij grote kwesties die niet zelden het landelijke nieuws halen. Winkelcentrum ’t Loon, het Orbis-ziekenhuis en recent het VMBO-debacle in Maastricht.

Verdrag van Maastricht
De communicatieman in hart en nieren, zoals hij zichzelf omschrijft, is kind aan huis bij bedrijven en organisaties die een product in de markt willen zetten of een groot evenement van de grond willen krijgen. Zo was hij betrokken bij de Eurotop van 1991 – waar de basis werd gelegd voor het Verdrag van Maastricht – verzorgde hij de communicatie van Libertel, het latere Vodafone, en is hij al jaren nauw betrokken bij de positionering van OTTO Work Force.

Als kleine zelfstandige is ’t Lam per definitie ondernemer en ook op dat vlak is hij actief. Zo heeft hij een paar panden in het Maastrichtse stadsdeel Wyck als pensioenvoorziening. Op bescheiden schaal, want ik ben natuurlijk geen ABP”. En daarnaast dus zijn investering in Events Company. Dat begon toen hij in 2005 op zijn gemak een tosti zat te eten in Wyck en flarden opving van een gesprek aan een belendend tafeltje. ,,Het bleken Amsterdamse ondernemers te zijn die in Maastricht kantoorruimte zochten. Nou dat had ik toevallig.” Het ging om een evenementenbureau in de hoofdstad die een dochteronderneming wilde starten in Maastricht. Niet veel later had ik én een deel van mijn kantoor verhuurd, én had ik een minderheidsbelang in de nieuwe onderneming.”

Eerste met een Tesla-rally
In 2009 – op het dieptepunt van de crisis- wankelde het bedrijf. ,,Toen heb ik de moed gehad mijn partners uit te kopen. Ik zag in Maastricht een belangrijke bestemming voor zakelijke evenementen en had onmiddellijk door dat er ook in België en Duitsland volop kansen lagen.”

Zo ontstond Events Company. Gevestigd in Maastricht en met een werkgebied van Vlaanderen (vooral Antwerpen en Gent) tot de Duitse grensregio (Aken en Düsseldorf). Kernactiviteit van het bedrijf is bedenken, creëren en produceren van evenementen op maat voor de zakelijke markt. ’t Lam: ,,Met jaarlijks zo’n 250 evenementen hebben we met z’n zevenen een ruime ervaring en een stevige positie opgebouwd. Wij mogen werken voor prachtige opdrachtgevers, zijn preferred supplier van diverse toplocaties in ons werkgebied en treden op als lokale partner voor organisatiebureaus in Nederland, Duitsland en België. Bij ons gaat het letterlijk van ongecompliceerde bedrijfsuitjes waar gezelligheid en teambuilding voorop staan, tot meerdaagse bedrijfsevents waarbij soms de sky de limit is. We hebben zelfs een keer The Jane in Antwerpen compleet voor een klant afgehuurd.

Ook was Events Company het eerste evenementbureau ter wereld met een Tesla-rally. ,,Daarmee baarden wij nogal wat opzien, maar ik dacht: ‘als ik vijftien Kevertjes kan huren, kan ik ook vijftien Tesla’s huren.’”

Als eventmanagers genieten ’t Lam en zijn collega’s vooral  van de lol die de klanten hebben, zegt hij. ,,De ‘geinfactor’ zoals we het altijd noemen, is voor ons belangrijk. Bij ons draait alles om beleving. Maar ook de ‘gunfactor’ is heel belangrijk, aldus ’t Lam. Het gaat om de goede mix van een verrassend concept, de ontspannen beleving aan de voorkant en de strakke organisatie aan de achterkant.

We know wow…
Het allersterkste aan Events Company is dat het kind aan huis is in de regio, aldus de Maastrichtse ondernemer. ,,Veel van onze klanten komen van elders en wij kennen de locaties, de mensen en de mogelijkheden. Zo kunnen wij altijd een bijzonder product neerzetten. Maar ook klanten uit onze eigen regio weten wij altijd iets verrassends te bieden. Met sommige klanten hebben we inmiddels zo’n relatie opgebouwd dat we ook elders hun events verzorgen, tot in Malaga aan toe. Maar dat zijn uitzonderingen. Wat geen uitzondering is dat een event altijd moet verrassen…… en we know wow”.

Zijn praktijk als communicatieadviseur en evenementenorganisator zijn gescheiden werelden. Maar toch zit er een grote overeenkomst tussen de twee takken van sport die hij bedrijft, aldus de gedreven ondernemer. ,,Een goed event is een communicatiemiddel. Er zit altijd een bedoeling achter: je wilt communiceren met je medewerkers of je relaties. Je wilt iets vertellen of laten zien en doet dat op een leuke, onderhoudende manier. Nou, precies dat doen wij; wij verkopen ‘beleving’.”

Het oogmerk van Events Company is in alle gevallen: het creëren van maximale beleving van de klant en zijn relaties, door de vertaling van zijn uiteindelijk wens, aldus Paul ’t Lam. ,,Of dat lukt? Het lukt altijd.”

www.eventscompany.eu

____________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu