Home > Auto's > Eerbetoon aan Walter Owen Bentley

Eerbetoon aan Walter Owen Bentley

Auteur: Xavier Maassen

Bentley Motors demonstreert de schoonheid van maatwerk met een nieuwe, zeer speciale Mulsanne limited edition. The Mulsanne W.O. Edition by Mulliner is een eerbetoon aan de grondlegger van het bedrijf en bevat een echt stuk geschiedenis van Bentley in elke auto. In elk van de limited edition Mulsannes (de oplage bedraagt slechts 100 exemplaren) zit een deel van de originele krukas van Walter Owen Bentley’s persoonlijke 8 liter-auto uit 1930, het laatste model dat hij voor Bentley Motors ontwierp.

             

Terwijl Bentley zijn honderdste verjaardag nadert (in 2019), reflecteerden de ontwerpers van Mulliner op de laatste 99 jaar van een buitengewoon Brits autoverhaal om de nieuwe Mulsanne W.O. Edition. Daarbij hebben ze een echt uniek collectorsitem gemaakt.

Het interieur toont een reeks prachtige functies die zijn geïnspireerd op luxe woonvormen in de jaren dertig van de vorige eeuw, het hoogtepunt is de Mulliner verlichte cocktailbar. Een handgemaakt inlegwerk tafereel met het geometrische frontmatrixrooster en de koplamp van de 8 liter onthult een etalage, waarin een deel van de krukas van de 8 liter-auto van Bentley wordt tentoongesteld. Net onder de bewerkte metalen vitrine bevindt zich een inscriptie die de betekenis van het Bentley-artefact beschrijft.

              

Dit speciale model maakt eind deze maand zijn openbare debuut op de Monterey Car Week in Californië, met leveringen aan de klanten te beginnen in 2019 – tijdens het honderdjarige bestaan ​​van Bentley. Het vlaggenschipmodel van Bentley is een echt handgemaakte auto, die de ultieme combinatie van luxe en prestaties vertegenwoordigt.

De Bentley 8 Liter – De laatste auto ontworpen door W.O.
De 8 liter werd beschreven als de beste grand tourer van W.O. Bentley. Gelanceerd in 1930, was het ook de laatste auto die hij persoonlijk voor Bentley Motors ontwierp. Het was de grootste en meest luxueuze Bentley van zijn tijd, met de krachtigste motor beschikbaar in heel Groot-Brittannië. W.O. zei van de 8 liter: ,,Ik heb altijd al een doodstille 100-mijl-auto willen produceren, en nu denk ik dat we het gedaan hebben.”

Oorspronkelijk geregistreerd als GK 706, was W.O.’s de tweede 8 liter uit de productielijn en het werd zijn persoonlijke transport. Hij gaf HJ Mulliner de opdracht om een ​​saloon body te bouwen op het 12-voets chassis met korte wielbasis. W.O. werd vervolgens gedwongen om zijn geliefde auto in 1931 te verkopen. Hij werd terug gekocht door Bentley Motors in 2006, toen onderging de auto vervolgens een deugdelijke restauratie, waaronder het vervangen van de originele krukas, waarvan segmenten nu symbolisch worden geïnstalleerd in de nieuwe Mulsanne W.O. Edition door Mulliner.

W.O.’s 8 liter is sindsdien een symbolische ‘bedrijfswagen’ geworden voor elke achtereenvolgende Bentley-CEO, met behoud van een traditie die teruggaat tot de oprichter van het bedrijf. Het is nu een middelpunt in de Bentley Motors Lineage Exhibition, gelegen op het hoofdkantoor van het bedrijf in Crewe.

                

Voor meer informatie: maastricht.bentleymotors.com

_______________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu