Home > Auto's > Een auto-avontuur met Coupe des 5

Een auto-avontuur met Coupe des 5

Liefhebbers van klassieke of bijzondere auto’s komen binnenkort weer bij elkaar voor de Coupe des 5. Een autorally van vier dagen, vol met bijzondere routes, uitdagende ritjes en culinaire hoogstandjes. Van 24 mei tot en met 27 mei maken de rallyrijders er weer een feestje van.

Van Ferrari’s tot oldtimers: ze komen allemaal langs tijdens de Coupe des 5. Al sinds 2006 komt een groep enthousiaste rallyrijders bij elkaar en bezoekt de mooiste plekken in Europa. De autorally is opgezet door Charles van Goch, CEO van Hospitality Synergy group. HSG Events organiseert jaarlijks de rally onder het motto ‘#RallyRijdenIsEenFeestje’. Verbinden, genieten en fun zijn de sleutelwoorden tijdens dit lange weekend. ,,Deelnemers gaan vaak als vrienden voor het leven naar huis”, vertelt Karlijn Dinkla van HSG Events. Het wordt daarom niet alleen als een autorally gezien, maar ook als een netwerkevenement. De deelname fee is €2.495, inclusief maaltijden, dranken en de drie overnachtingen in een tweepersoonskamer.

Met verschillende tussenstops en overnachtingen rijden de deelnemers dit jaar in negen etappes door het Franse berglandschap van de Vogezen. De eerste en tweede overnachting zijn in Hotel de L’Europe in Colmar, de derde in Hotel Am Triller in Saarbrücken. Jaarlijks rijden veertig equipes mee met de autorally. Tijdens verschillende tussenstops is er tijd voor koffie, gebak en een praatje. Plezier en netwerken is de rode draad tijdens de Coupe des 5. De roemruchte feestavond heeft dit jaar wederom een thema: verkleed je als je favoriete artiest. Duo Xavier Cortenraedt en Charles van Goch verzinnen opdrachten waarmee de deelnemers op het feest bonuspunten kunnen verdienen. Denk daarbij aan een act opvoeren of karaoke zingen. Die punten worden aan het einde van de rit opgeteld bij de punten die je als team tijdens de rally hebt behaald. De autorally wordt afgesloten met een lunch op zaterdagmiddag.

De Coupe des 5 is niet alleen bedoeld voor de doorgewinterde liefhebbers, ook beginners zijn meer dan welkom om mee te rijden. Vaak wordt rally rijden gezien als een mannenhobby, maar daar wilt het organisatieteam verandering in brengen. ,,We streven ernaar om de meest vrouwvriendelijke autorally te worden”, vertelt Karlijn. En dat lijkt dit jaar al te gaan lukken: er staan meer vrouwen op de deelnemerslijst. Op dit moment zijn al 7 van de 23 aanmeldingen van vrouwen. Ook in het organisatieteam lopen veel vrouwen rond.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.