Home > Auto's > DS 9 E-TENSE 250: Franse chic

DS 9 E-TENSE 250: Franse chic

Eén jaar na zijn aantreden als nieuwe patron van de Franse autogroep PSA zette Carlos Tavares in 2015 met DS een nieuw luxemerk in de markt als alternatief voor de Duitse premiummerken. Inmiddels maakt DS deel uit van de nieuwe fusiegroep Stellantis. Onlangs heeft het merk een nieuw topmodel gelanceerd.

 

De merknaam DS (déesse is Frans voor godin) herinnert aan de prestigieuze Citroën-modellen uit de jaren vijftig en zestig waarmee het Franse merk toen koploper was inzake technologische vernieuwing en baanbrekend design. Midden de jaren zeventig ging Citroën op in de fusiegroep PSA (Citroën/Peugeot). In 2015 zette PSA-topman Carlos Tavares met DS Automobiles een nieuw luxemerk in de markt. Hij zag daarin een opportuniteit om klanten af te snoepen van de Duitse premiummerken. Inmiddels maakt DS deel uit van Stellantis, de autogroep die in 2020 is ontstaan door de fusie van PSA en FCA (Fiat Chrysler).

 

Binnen Stellantis is DS Automobiles opgeklommen van een sub- tot een volwaardig luxemerk. Een bekende Franse parfumeur heeft zelfs een exclusief DS-parfum gecreëerd. Het gamma omvat nu vier modellen: DS 3 Crossback, DS 4, DS 7 Crossback en DS 9. Onder het E-TENSE label biedt DS zowel oplaadbare hybrides als full electric modellen aan.

Superieur rijcomfort

Wie DS zegt, denkt aan het superieure rijcomfort van de DS-modellen van Citroën uit de jaren zestig en zeventig. En ja, ook de DS 9 E-TENSE bereikt een zeer hoog comfortniveau met extra veel beenruimte voor de passagiers op de achterbank, misschien wel de meest aangename plaats om te vertoeven in de DS 9. Want mét verwarming, koeling en een massagefunctie. Een vergelijkbare luxe vind je enkel terug bij de peperdure luxemerken.

 

Meer vermogen en minder verbruik

De DS 9 E-TENSE 250, met een benzinemotor van 200 pk en een elektromotor van 110 pk, heeft recentelijk meer vermogen gekregen in zijn versie met voorwielaandrijving. Door een nieuwe batterij met een capaciteit van 15,6 kWh vergroot de zuiver elektrische WLTP-actieradius tot 61 kilometer en dalen de CO2-uitstoot naar 26 g/km en het brandstofverbruik naar 1,1 l/100 km (WLTP).

 

Met een instapprijs van 57.890 euro kun je de DS 9 E-TENSE bezwaarlijk een weggevertje noemen, maar neem je de rijkelijke uitrusting in aanmerking en vergelijk je dan de prijs met die van zijn directe concurrenten, valt die best mee. Qua assistentie-, veiligheids- en infotainmentsystemen bedient de DS 9 E-TENSE zich van de recentste generatie op de markt.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu