Home > Auto's > De Ferrari Roma: een kunstwerk op vier wielen

De Ferrari Roma: een kunstwerk op vier wielen

Maastricht is sinds jaar en dag mijn stad. Als het leven mij af en toe bedroeft, zet ik Benny Neyman op en luister naar zijn ode aan mijn geliefde stad. En klaart mijn horizon weerom op.

 

Door corona ben ik maandenlang weggebleven, het was afgelopen zondag dan ook een blij weerzien. Zonder gezellige terrasjes weliswaar. Een enkele winkelier had de rode loper uitgerold en dat is mij duur komen te staan. Omdat ik nog uitging van een zondag in lockdown, had ik mijn wagen geparkeerd aan het park, zonder parkeerticket. Prijs dus, de Maastrichtse parkeerwachters zijn alert en onverbiddelijk.

 

Moet dat nou, vroeg ik mij af. Is dat de manier waarop de stad vrienden verwelkomt die ze door onvoorziene omstandigheden lange tijd heeft moeten missen?

 

Corona heeft er ook voor gezorgd dat ik meer tijd heb om na te denken, over alles en nog wat. Ook over mijn beroepsbezigheid als autojournalist. Neen, ik ben niet naar Maastricht gekomen in de nieuwe Ferrari Roma maar in een milieuvriendelijke Skoda Octavia plug-in hybride. Die is zonder twijfel een van de beste gezinswagens op de markt, maar niemand die mij daarover aanspreekt.

 

 

De Ferrari Roma dan maar, misschien wel de mooiste Ferrari ooit. Een kunstwerk op vier wielen met een motorsound die niemand onberoerd laat. Deze Gran Turismo kan snel én stapvoets, beschikt zelfs over een kleine koffer en twee noodzitjes achteraan.

 

Een mens zou zowaar een lotje van de loterij kopen, zo groot is de verleiding. Hij of zij zou zowaar vergeten dat corona een niemendalletje is in vergelijking met de opwarming van de aarde, waartoe deze beeldschone Ferrari Roma met zijn sublieme achtcilinder meer bijdraagt dan de deels elektrisch aangedreven Skoda Octavia iV die alleen maar zuinig en milieuvriendelijk is.

 

Het blijft een moeilijke spreidstand: aan de ene kant heb ik grote bewondering voor het specialistenwerk dat achter de Italiaanse volbloed schuilgaat, maar aan de andere kant besef ik dat we het stuur hoogdringend moeten omgooien, willen we onze planeet voor de ondergang behoeden.

 

Corona komen wij met een prikje nog wel te boven, de klimaatverandering een halt toeroepen vergt meer ingrijpende maatregelen. Als eerste daad heb ik mij een e-bike aangeschaft, een Riese & Müller nog wel. Bewegen is goed voor de gezondheid. En de stad Maastricht gaat geen geld meer aan mij verdienen.

 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.