Home > Auto's > Dankbaar voor de kleine dingen in het leven

Dankbaar voor de kleine dingen in het leven

Auteur: Xavier Maassen

Waarom doe ik wat doe? Een van de antwoorden op deze vraag is dat ik graag mijn passie voor auto’s en autosport met anderen wil delen. En daarom dat ik ook op het platform van Chapeau actief ben om deze passie ook met zoveel mogelijk mensen te delen. In de afgelopen maand heb ik weer veel mogen meemaken op het gebied van automobielen. De ervaringen deel ik graag met jullie.

Je Droomauto
Aan het begin van de maand was ik eindelijk in de gelegenheid om deel te nemen aan Je Droomauto. Een prachtig evenement waar ik al jaren trouwe supporter van ben, mede door de positieve inzet van Remy Bordewin. Het delen van passie is al mooi, maar om dat met kinderen met een beperking te mogen doen is nog velen malen mooier. Op zondag 3 juni stonden er een honderdtal droomauto’s klaar voor de kinderen. Ik reed zelf mee met een Porsche 911 Cabrio. “Dit is pas een echte droomauto, een Mercedes heeft mijn vader ook.” was het antwoord van één van de kids die met mij mee mocht rijden door het Heuvelland. Wat een heerlijk gevoel gaf het mij om een kind een dag te geven die ze nooit meer vergeten en even zijn situatie te vergeten.

Het was een prachtige dag, waarin ik weer dankbaar werd voor alle kleine dingen in het leven. En waarin ik zelfs heel nederig en stil werd toen ik hoorde dat een van de deelnemers zei: “tot over twee jaar”; waarop het kind antwoordde: “dan weet ik niet of ik er nog ben.”

Porsche Days Zandvoort
Een weekje later was ik in Zandvoort aanwezig tijdens de Porsche Days om het zeventig jarig bestaan van Porsche te vieren. Ik was er actief in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux met een aantal andere Limburgers, zoals Roger en Edward Grouwels. Ik vond het echt een mooi event met alleen maar mooie Porsche’s op en naast het circuit. In beide races kon ik goede punten scoren voor het kampioenschap en zeker de tweede race met een zwaar bevochten overwinning zal me nog wel even bij blijven. De titelstrijd is dankzij de overwinning nog helemaal open, momenteel sta ik tweede in de tussenstand. Ik kijk met vertrouwen de tweede seizoenshelft tegemoet.

Rally’s
Naast de races en events op het circuit organiseren we ook enkele rally’s voor liefhebbers en bedrijven. Ook in de maand juni leverden we weer twee mooie routes en events af voor vooraanstaande bedrijven. Ik kan er echt van genieten om de mooiste kleine wegen te vinden voor de deelnemers om te rijden. Rally rijden is niet keihard scheuren over de wegen, zoals in de WRC. Het is genieten van het landschap en proberen de juiste route te rijden met de opdrachten.  Het is heerlijk om te horen als mensen daar dan ook echt van genieten en wegen hebben gereden die ze nog niet kenden in het Limburgse landschap, Ardennen of Eifel.

Ambassadeur Porsche Maastricht
Naast mijn werkzaamheden bij Chapeau en 1Limburg ga ik nu ook maandelijks presenteren voor Porsche Centrum Maastricht. Zij zijn sinds eind vorig jaar Porsche Exclusive Manufaktur Partner geworden. Dit betekent dat je in Maastricht alle speciale extra’s kan bestellen op je nieuwe Porsche. Wil je dus alleen een alcantara stuur en de rest in leer, of wil je witte klokken in je dashboard, dan kan dat allemaal. Ik zal iedere maand een video gaan opnemen over alle specials van diverse modellen in het gamma. Iedere maand dus een nieuwe wagen die we gaan bekijken op Maastricht-Airport. Hierbij de eerste video.

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu