Home > Auto's > Cultureel erfgoed op wielen en mooi weer

Cultureel erfgoed op wielen en mooi weer

Auteur: Xavier Maassen

Een kleine maand geleden schreef ik over de beginnende lente en het gegeven dat iedereen weer zijn mooie fiets, brommer, motor of sportwagen van stal gaat halen voor een rit door het Limburgse landschap. Veel van ons cultureel erfgoed op wielen staat de hele winter netjes onder een doek te wachten op de eerste lenteprikkels.

Het afgelopen weekend was het echt raak. Met zonovergoten dagen en temperaturen boven de 20 graden leek heel Limburg weer wakker te zijn geworden. Samen met Edward Oudenhoven had ik juist dit weekend de Sportscar Spring Rally georganiseerd. Beter konden we het dus niet treffen met de rally, die als start en finish traditioneel het Novotel in Maastricht had. Alle deelnemers en toeschouwers waren aan het genieten van de mooie auto’s tegen de achtergrond van het mooie weer. Ik vind het altijd weer heerlijk om voor autoliefhebbers een mooi event op te zetten en mijn passie met anderen te delen.

Met 32 equipes gingen we vrijdagavond van start met oldtimers, youngtimers en moderne sportwagens. Een mooi startveld met heel veel mooie auto’s en mooie mensen. Het was geweldig om alle mensen met een grote glimlach overal aan te treffen en de positieve verhalen te horen over hoe mooi ons Limburgs landschap is. Ook op de zaterdag met een grote lus tot in Spa waren alle gezichten positief gestemd. Dat geeft een heerlijk gevoel om blije mensen bij elkaar te zien die genieten van een gedeelde passie; auto’s.

We waren zeker niet de enigen die hun passie van stal hadden gehaald. Overal waar je kwam, waren er wandelaars, fietsers, brommers, motoren en cabrio’s die het landschap vulden. Is het teveel? Je krijgt van groene wandelaars wel eens berichten dat wij weg moeten blijven uit het Heuvelland met die stinkende wagens vol uitlaatgassen. Persoonlijk denk ik dat je iedereen respectvol moet behandelen en zijn passie moet kunnen laten beleven. Leven en laten leven. De een houdt van wandelen, de ander van fietsen en weer ander van auto’s of motoren. Met respect voor elkaar, denk ik dat iedereen een topweekend heeft gehad met het prachtige weer.

Eind mei zullen we Rallye de Gravenrode in de regio Parkstad organiseren en we zullen dan zeker rekening houden met de Limburgs Mooiste. Het is geven en nemen en elkaar alle plezier en passie gunnen.

 

Fotografie: Gerlach Delissen

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu