Home > Auto's > Bucketlist

Bucketlist

Auteur: Xavier Maassen

Iedereen heeft zijn eigen bucketlist met wensen en doelen in het leven. Voor mij liggen deze op racegebied bij een paar races die nog op deze lijst staan. Ik ben al dankbaar dat ik al veel van mijn bucketlist heb mogen afstrepen. Zoals racen in de straten van Monaco en rijden (en op het podium staan) in de 24 uur van Le Mans.

Nu aan het begin van het nieuwe raceseizoen zijn er direct twee races die op mijn lijstje staan. Afgelopen weekend was de 24 uur van Daytona. Een echter klassieker in Daytona Beach, Florida. De pole position werd gereden door Renger van der Zande, een van mijn racevrienden. Een knappe prestatie. En er stond een Limburger op het podium. Rik Breukers uit Ven-Zelderheide wist in de GTD klasse te winnen met een Lamborghini Huracan GT3. De eerste overwinning van een Lamborghini in een grote 24 uurs-race.

Aankomend weekend staat nog een klassieker op de kalender, de 12 uur van Bathurst. Deze race wordt verreden op het Mount Panorama Circuit in Bathurst Australië. Het is een geweldig circuit waar je begint in het dorp, de berg omhoog rijdt en aan de andere kant van de berg weer omlaag rijdt naar het dorp. Het is een droom om hier te rijden, tot nu toe ben ik niet verder gekomen dan de simulator. Maar de dag zal komen dat ik hier aan de start zal staan.

Het is belangrijk om te blijven dromen en je dromen uit te laten komen. Ik wil niet op mijn sterfbed liggen en spijt hebben van alle dingen die ik niet gedaan heb. Daarom is de vraag: wat is jouw bucketlist en wanneer ga je je volgende item op de lijst afstrepen? Maak een plan en doe het nu. Ik ben benieuwd wat jullie gaan doen.

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu