Home > Auto's > BMW 7 opent aanval op Mercedes S-klasse

BMW 7 opent aanval op Mercedes S-klasse

BMW verkeert in the winning mood. Omzet en winst bereikten in 2021 recordhoogten. Met de nieuwe 7-reeks wil BMW de Mercedes S-klasse van haar troon te stoten. Of het die ambitie kan waarmaken? Dat hangt af van de kooplust van rijke Amerikanen en Aziaten.

De Mercedes S-klasse is sinds jaar en dag het statussymbool bij uitstek en al lang een doorn in het oog van de BMW-bazen. Met THE 7 wil BMW de rollen omkeren. Volgens Pieter Nota, verantwoordelijk voor sales en marketing bij BMW, is de nieuwkomer anders en beter dan zijn concurrenten. ,,Wie opteert voor THE 7 kan een aandrijving kiezen die het best beantwoordt aan zijn mobiliteitsprofiel. Benzine, diesel, plug-in hybride of full electric, in het geval van THE 7 kan dat allemaal op één platform. Daardoor kunnen wij een aanbod op maat van de klant maken zonder dat de aandrijvingsvorm een ongunstig effect heeft op het comfort of rijplezier. Dat is een bewuste strategie. Wij stellen vast dat het elektrificatieproces niet overal even snel verloopt. De klant mag daarvan niet de dupe zijn.”

BMW volgt duidelijk een andere weg dan concurrent Mercedes, aldus Nota. ,,BMW legt niet alle eieren in één mand en wil te allen tijde verzekerd zijn van de nodige grondstoffen om duurzaam te kunnen produceren, ongeacht de geopolitieke situatie in de wereld.”

THE 7 kan in beperkte mate autonoom rijden maar een veralgemeende invoering is volgens Pieter Nota nog niet voor morgen. ,,Technologisch kunnen we de uitdaging aan, maar het is wachten op groen licht van Europa en de lidstaten.”

Dat THE 7 nog slechts in één lengtemaat beschikbaar is, heeft te maken met het feit dat de meeste klanten buiten Europa wonen, in landen waar je maatschappelijke status en rijkdom worden afgemeten aan het formaat van de auto waarin je rijdt of wordt gereden.

Qua formaat zit THE 7 goed. Met een lengte van 5,39 meter evolueert die naar het postuur van een Rolls-Royce. Naar het voorbeeld van Rolls-Royce springt ook de imposante neus van het nieuwe vlaggenschip van BMW in het oog. Over het esthetisch karakter van die voorkant lopen de meningen sterk uiteen, althans in Europa.

Ook binnenin zet THE 7 nieuwe maatstaven, al worden die niet ervaren als aanstootgevend maar als een verrijking. Dat geldt zowel voor het Curved Display voorin als voor het Theatre Screen achterin. Al rijdend op een megagroot display naar de nieuwste films kijken lijkt de ideale teaser voor het Amerikaanse en Aziatische doelpubliek van THE 7. Dat geldt ook voor de hypermoderne infotainment- en assistentiesystemen en de optionele interieurbekleding in leder en kasjmierwol. Het zier er chic uit en het voelt fantastisch aan. Of THE 7 de hoge verwachtingen kan waarmaken? Dat vertel ik je na een testrit in het najaar.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu