Home > Auto's > Bij Autosport Brouns draait alles om beleving

Bij Autosport Brouns draait alles om beleving

De showroom van Autosport Brouns op de Schelsberg in Heerlen biedt een indrukwekkende aanblik. Er staan onder andere een 25-tal Porsches, een Aston Martin V8 Vantage, een Mercedes AMG-GT en een BMW 740e iPerformance. „Ik zoek altijd naar auto’s die iets bijzonders hebben: een speciale uitvoering of model, een uitzonderlijke staat van onderhoud of een auto waarin bijzondere technieken worden toegepast,” zegt Jok Brouns, eigenaar van het bedrijf, enthousiast. Jok spreek met veel bevlogenheid over auto’s. „De motor, de wegligging, het comfort: ze moeten rijden tot een totaalbeleving maken.”

Carburateur
Zijn vader, Jok Brouns sr., begon het bedrijf in 1967. Hij legde zich toe op het onderhoud aan Austin Healy’s, Jaguars en Porsches. „Mijn vader kan op het gehoor een carburateur afstellen,” lacht Jok. Eind jaren zeventig verhuisde zijn vader het bedrijf naar de Schelsberg en specialiseerde hij zich in de merken Alfa Romeo en daarna Jeep. In 2002 nam Jok jr. het bedrijf van hem over. Hoewel er in de showroom een breed scala aan serieuze merken staat, lijkt het zwaartepunt te liggen bij jong gebruikte auto’s van Duitse productie.

Advies
Het meeste plezier haalt Jok Brouns uit het meedenken met zijn klant. „Ik vind het belangrijk om samen met mijn klanten op zoek te gaan naar een auto die het best aansluit op hun wensen en budget. Als iemand dertigduizend euro te besteden heeft, wil ik een zo goed mogelijke auto voor hem vinden waar hij het meeste plezier uit haalt. Daarin zit voor mij de uitdaging.” Jok Brouns voelt zich tevens prettig in een adviesrol. „Ik brainstorm met klanten natuurlijk over de auto zelf, maar denk ook graag mee over het technische, financiële en fiscale aspect ervan. En natuurlijk over de beleving. Sommige klanten willen een auto kopen, maar voor zakelijke rijders is full-operational lease soms een stuk aantrekkelijker. Ook dát kan. Binnen ons autoleasebedrijf Autopoule kunnen wij maatwerk leasecontracten aanbieden. Ik haal er veel voldoening uit om daarover actief met ze mee te denken.”

Coupe de Autosport
Het team van Autosport Brouns doet er alles aan om de beleving van zijn klanten zo uitzonderlijk mogelijk te maken. Het bedrijf organiseert jaarlijks een rally − de Coupe de Autosport − door de Eifel en de Ardennen waar klanten aan kunnen deelnemen. Ook biedt Jok buitenlandse klanten een zogenaamd stay & drive-pakket aan. „We hebben klanten door heel Europa. Als zij hun nieuwe auto komen ophalen, bieden we ze een hotelovernachting aan in Kasteel TerWorm in Heerlen. De dag erna kunnen ze de auto ophalen en uitgerust aan de terugreis beginnen.”

Autosport Brouns
Schelsberg 175
6413 AE Heerlen
www.autosportbrouns.nl

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu