Home > Auto's > Bentley als cadeau voor jezelf

Bentley als cadeau voor jezelf

Bij de start van Bentley Maastricht in 2017 waren de ambities bij PGZ, de onderneming van Luc Vanderfeesten en Ad Geerts, gezond ambitieus te noemen. Vijf jaar later zijn deze ambities meer dan waargemaakt. Bentley Maastricht is vorig jaar uitgeroepen tot de beste Bentley retailer van Europa.

Vanaf dag één bestond onze ambitie erin nummer één te worden in Europa. In 2018, een jaar na de officiele opening, eindigde Bentley Maastricht op plaats vier. De daaropvolgende jaren stegen we telkens een plaats in de rangschikking om in 2021 ons doel te halen. De top bereiken was geen makkie, aan de top blijven wordt ongetwijfeld nog veel moeilijker. Vandaar dat wij als team in alles wat wij doen de perfectie nastreven, in het belang van de klant.” Aan het woord is brand manager Ryan Jonker, net voor de tweede keer vader geworden. Dat lijkt een fait divers maar niets is minder waar voor wie elk uur van de dag en elke dag van het jaar bereikbaar wil zijn voor zijn klanten. „Mijn mobiel staat nooit op stil. Met de meeste klanten heb ik een hechte band opgebouwd waardoor een zakelijke relatie plots een persoonlijke en emotionele dimensie krijgt.”

Handmade op maat

Dé Bentley-klant bestaat niet volgens Ryan Jonker. „Elke Bentley is handmade, een exclusief product en volledig op maat van de klant. In principe worden alle wensen ingewilligd. Daar hangt uiteraard een prijskaartje aan vast. Je mag er dus van uitgaan dat onze klanten succesvol zijn in alle mogelijke domeinen, in business, in de show- of sportwereld, in kunst of wetenschap, you name it. Wat een Bentley-klant onderscheidt van anderen is dat die niet te koop loopt met zijn succes en rijkdom, ook al gebruikt hij zijn Bentley als daily car. Misschien heeft dat ermee te maken dat onze klanten almaar jonger worden.”

Op de vraag waarom iemand een Bentley koopt, antwoordt Ryan Jonker met een toepasselijke oneliner. „Een Bentley is een cadeau aan jezelf. Om je eigen succesverhaal te vieren! Soms gaat hier een lange weg aan vooraf, over meerdere jaren en meerdere ontmoetingen. Inclusief een bezoek aan de Bentley-fabriek in Crewe. Maar het komt ook voor dat iemand onaangemeld onze showroom binnenstapt en spontaan de auto van zijn dromen bestelt. Uiteraard speelt de prijs een rol maar hij is zelden een doorslaggevende factor.”

Dat Bentley Maastricht nummer één is in onder 65 Europese Bentley Retailers is niet enkel te danken aan de uitermate professionele manier van werken van het team rond Luc Vanderfeesten maar ook aan de spreekwoordelijke gastvrijheid en gemoedelijkheid van Zuid-Limburgers. Het gebeurt meer dan eens dat een klant even binnenwipt voor een kop koffie aan de bar. Niet zelden wordt daar de kiem gelegd van een volgende aankoop.

Bentley Beyond 100

Zelfs een roemrijk merk met meer dan honderd jaar historie op de teller, inclusief ontelbare overwinningen in de belangrijkste autosportcompetities, moet oog hebben voor en anticiperen op misschien wel de meest ingrijpende technologische transitie in de geschiedenis van de automobiel.

Elektrisch model komt eraan

Ryan Jonker: „De voortschrijdende klimaatverandering verplicht de autoconstructeurs ertoe over te schakelen op elektrische aandrijving en van duurzaamheid een topprioriteit te maken. Ons actieplan Beyond 100 verwoordt onze visie ter zake en omvat ook een strategisch plan en concreet tijdschema. Als eerste stap zijn de Flying Spur en Bentayga vanaf nu ook verkrijgbaar als plug-in hybride. Een hybrideversie van de Continental zit in de pipeline. Een nieuw, volledig elektrisch aangedreven model is gepland voor 2025. Daarna en tot 2030 zal Bentley elk jaar een nieuw elektrisch model op de markt brengen. De ultieme doelstelling is een koolstofneutrale productieketen – van well to wheel.”

First class service

Een Bentley kost grofweg tussen 250.000 en 500.000 euro, afhankelijk van het model en uitrustingsniveau. „In feite koopt niemand een instapmodel. In 2021 heeft Bentley Maastricht het genoegen gehad een Bentley Bacalar – een uiterst zeldzame cabrio zonder dak met een beperkte oplage van twaalf exemplaren – te mogen afleveren.”

Over de identiteit van de klant wordt in alle talen gezwegen. Bentley Maastricht streeft ernaar een community te creëren rond het merk. De leden worden geregeld uitgenodigd op events in binnen- en buitenland. Het gaat om exclusieve bijeenkomsten met een beperkt aantal deelnemers met de focus op beleving en genieten van de goede dingen van het leven.

Bentley Maastricht verkocht vorig jaar 99 wagens, in 2022 wil het vijftienkoppige team de kaap van de honderd wagens overschrijden. Stand vandaag bedraagt de levertijd volgens Ryan Jonker zes maanden, voor de hybridemodellen loopt die op tot driekwart jaar.

Tot slot: een Bentley die een onderhoudsbeurt moet krijgen, wordt aan huis opgehaald en teruggebracht. De eigenaar krijgt uiteraard een vervangwagen ter beschikking. Dat is mede een verklaring voor de uitstekende verkoop- en winstresultaten van het Engelse prestigemerk dat sinds 1998 deel uitmaakt van de Volkswagen Group.

Bentley Maastricht is als beste Bentley Retailer van Europa helemaal klaar voor de toekomst!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu