Home > Auto's > Autobedrijf Ploemen staat in de sportstand

Autobedrijf Ploemen staat in de sportstand

Tim Giessen runt, samen met zijn oom Hans en neef Bas Ploemen, als vierde generatie Autobedrijf Ploemen. Een nieuwe generatie betekent ook een nieuwe koers en een frisse wind.

Tim Giessen is hartelijk en heeft een vriendelijke oogopslag. Als hij over zijn vak praat, doet hij dit met overtuigend enthousiasme. „Mobiliteit heeft te maken met vrijheid”, zegt hij. „Een auto geeft je de mogelijkheid om op elk moment erop uit te gaan en draagt bij aan je levensvreugde.” Bij Giessen zit mobiliteit in het bloed. Hij studeerde Automotive Business Management aan de IVA in Driebergen, waar hij zowel de zakelijke als de technische kant van het autovak leerde kennen. Na zijn opleiding werkte hij zes jaar lang als manager in de horeca en hospitality, maar voelde uiteindelijk toch zijn liefde voor auto’s kriebelen. Dit jaar stapte hij in het familiebedrijf en hij is niet van plan om slechts op de winkel te passen. Giessen heeft een duidelijke vernieuwde koers uitgezet voor Ploemen. „Ik heb nieuwe focus aangebracht”, zegt hij. „Die focus ligt op de import en verkoop van jonge occasions, het onderhoud ervan en leasing, dat we aanbieden met onze eigen leasemaatschappij Lease4U. We werken hier met een fris, jong team en hebben een leuker, gevarieerder aanbod dan voorheen. We staan echt in de sportstand,” lacht hij.

 

Tim Giessen

Maatwerk

Autobedrijf Ploemen is een zaak met een lange staat van dienst en is al bijna negentig jaar een bekende naam in de regio maar opereert ook op landelijk niveau. Een charmant familiebedrijf dat vijftig jaar lang merkdealer van Volkswagen en Audi was. Dat dealerschap is al langere tijd voorbij, en dat geeft volgens Giessen meer ruimte voor maatwerk en een andere benadering van de mobiliteit van hun klanten. „We onder-houden wel nauwe contacten met dealers en krijgen dagelijks leveringen met originele onderdelen. Maar we zijn nu flexibeler en kunnen bijvoorbeeld ook veel meer doen met shortlease uit onze eigen voorraad.”

Historie

Het aanbod van Ploemen is divers, maar er is een duidelijke lijn in te vinden. De meeste auto’s zijn tussen de één en vier jaar oud en Volkswagen en Audi hebben de overhand, maar er staan ook merken zoals BMW, Volvo en Ford. Stuk voor stuk leuk uitgeruste modellen met een vlekkeloze onderhoudshistorie. Vooral dit laatste krijgt volgens Giessen soms nog te weinig aandacht binnen de branche. „Ik vergelijk een auto weleens met een mens. Als je je leven lang ongezond eet en je niet goed voor jezelf zorgt, word je meestal niet oud. Dat geldt ook voor auto’s. Ze moeten tijdig voor hun servicebeurt naar de werkplaats komen. Dan blijft zo’n auto ook fris en technisch goed. Ik kijk dus altijd goed naar de onderhoudshistorie, maar ook naar de staat van de lak en carrosserie.”

Zoekopdracht

Veel van de occasions in de showroom van het bedrijf aan de Ambyerweg zijn auto’s afkomstig uit het buitenland. Giessen zoekt vaak specifieke auto’s in opdracht van zijn klanten en de buitenlandse automarkt is meestal groter dan de Nederland-se. „In bijvoorbeeld Duitsland vind ik voor mijn klanten veel sneller een complete uitvoering van een bepaalde auto. In dat land heerst nog meer een ‘autocultuur’ en vind je nog veel auto’s met een rijkere uitvoeringen en stevige motorisering. De 1-litermotoren komen daar minder voor.” Niet alleen Duitsland behoort tot de scope van Ploemen, ook importeert het bedrijf uit Frankrijk, Denemarken of Spanje. „We hebben een groot aantal vaste partners in Europa waar we op een vertrouwde manier zaken mee doen.”

Bas Ploemen

Trots

Giessen is trots dat hij het familiebedrijf kan voorzetten. „Ik wil moderniseren, maar tegelijkertijd de authenticiteit van Ploemen behouden. Ik ben blij dat ik die kans heb gekregen. Als we honderd jaar bestaan kunnen we het predicaat ‘hofleverancier’ aanvragen. Daar gaan we voor.”

Ambyerweg 2, Meerssen (NL) – autobedrijfploemen.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.