Home > Auto's > Hoed af voor Erik Panis

Hoed af voor Erik Panis

Terwijl de traditionele autosalons van de internationale kalender zijn verdwenen, neemt de belangstelling voor InterClassics Maastricht jaar na jaar toe. De editie 2024 sloot af met alweer een recordaantal bezoekers én exposanten. Een pluim op de hoed van organisator Erik Panis en zijn team.

De feiten op een rijtje. Het begon op woensdagavond 10 januari met 600 genodigden die tijdens de Preview Night werden vergast op een culinair festijn van de Belgische driesterrenchef Viki Geunens van restaurant Zilte in Antwerpen. Bij de publieksopening donderdagmiddag was het file en die trend is op vrijdag, zaterdag en zondag doorgezet.

Organisator Erik Panis, de bescheidenheid in persoon, is een tevreden man. ,,Met 35.000 bezoekers en 800 unieke, waardevolle oldtimers zijn wij het belangrijkste oldtimerevenement van de Lage Landen. Dit jaar waren de spots gericht op 120 jaar Ford Performance, een initiatief dat ons veel energie en tijd heeft gekost, maar dat ons ook veel geïnteresseerden uit alle windstreken heeft opgeleverd.”

Door de samenwerking met InterClassics Brussel krijgt InterClassics Maastricht bovendien almaar meer bezoekers uit Frankrijk en Italië, wat bijdraagt aan de internationale bekendheid van het Maastrichtse evenement. ,,Die is er sowieso door de organisatie van de SIM Formula Europe die zowel professionals als liefhebbers uit heel Europa trekt. Wij plukken nu de vruchten van onze strategiewissel. Die houdt in dat wij volop inzetten op het aspect belevening en ook ruimte vrijmaken voor exclusieve youngtimers en supercars. Een aantal luxeautomerken speelt daarop in en is een vaste klant geworden. Hun dolpubliek is deels ook het onze.”

InterClassics Maastricht heeft inderdaad de gulden tussenweg gevonden tussen laagdrempeligheid en exclusiviteit. Een aantal ondernemingen uit Limburg en daarbuiten grijpt InterClassics Maastricht aan om medewerkers en klanten uit te nodigen om in een speciale omkadering en in een amicale sfeer van gedachte te wisselen over de goede dingen van het leven. Over business wordt in principe niet gesproken.

De deelnemende bedrijven gebruiken het evenement ook om hun naambekendheid te vergroten. Zo nodigde RSM op vrijdag laatstejaarsstudenten accountancy uit om kennis te komen maken met de waarden en werking van het bedrijf met vestigingen over heel Nederland in de hoop dat zij straks solliciteren bij RSM. De laatstejaarsstudenten konden deelnemen aan Simraces en hun krachten meten met professionele racers. Een unieke belevenis die diepe indruk maakte en op termijn misschien de weg effent naar een beroepsmatige samenwerking.

InterClassics Maastricht manifesteert zich hoe langer hoe meer als een bruggenbouwer, met Erik Panis als drijvende kracht. Voor zijn inzet en visie verdient hij in mijn ogen een welgemeend applaus.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.