Home > Auto's > A way of drive

A way of drive

Auteur: Urbain Vandormael

In minder dan twee jaar is Jaguar geëvolueerd van een sportwagen- tot een SUV-merk, dankzij het succes van de F-Pace. De bestseller krijgt nu het gezelschap van de compacte E-Pace en elektrisch aangedreven I-Pace.

Jaguar zit op een wolk. Vergeleken met 2011 steeg de verkoop met vijf-honderd procent. Met dank aan het succes van de F-Pace. Die maakte in het voorjaar van 2016 zijn entree op de markt en vertegenwoordigt nu al zestig procent van de totale Jaguar-verkoop. In minder dan twee jaar tijd heeft Jaguar nieuwe doelgroepen bereikt die voorheen in een model van een Duits premiummerk reden.

Geschikt voor dagelijks gebruik
Met een lengte van 4,39 meter behoort de nieuwe E-PACE tot het segment van de compacte SUV’s en is hij een directe concurrent van de Audi Q3, BMW X1 en X2, Mercedes GLA of Volvo XC40. Die beschikken echter niet over het exclusieve en sportieve imago van Jaguar. Design director Ian Callum heeft het complete gamma bovendien een meer eigentijdse outfit bezorgd die focust op het DNA van het merk én een toonbeeld is van tijdloos automobieldesign. Compact van buiten, zeer ruim van binnen – dit laatste dankzij een dwarsgeplaatste motor en lange wielbasis. Een combinatie die resulteert in verrassend veel ruimte voor de passagiers en hun bagage. Op de achterbank is er plaats voor drie kinderen mét tablet of speelconsole. Vanzelfsprekend is de nieuwkomer uitgerust met de modernste comfortvoorzieningen, assistentie- en infotainmentsystemen, inclusief een 10’’-aanraakscherm. Het head-up display met TFT-scherm kan tot 66 procent meer informatie op de voorruit projecteren zodat de bestuurder zich kan focussen op de rijweg. De afwerking van het interieur getuigt van groot vakmanschap, de gebruikte materialen zijn van een goede kwaliteit. Het in- en uitstappen verloopt probleemloos.

Vierwielaandrijving en automaat
De E-Pace staat op een Land Rover-onderstel en is enkel leverbaar met viercilinderbenzine- en dieselmotoren gaande van 150 tot 300 pk, in combinatie met een handgeschakelde zes-bak of automaat. Vierwielaandrijving en automatische versnellingsbak zijn een optie die aanbeveling verdient omdat de E-Pace zich uitstekend leent voor een uitstapje in de natuur. De Jaguar-ingenieurs hebben hier dankbaar gebruikgemaakt van de knowhow van hun collega’s van Land Rover. De E-Pace is een volwaardige offroader en combineert op een voorbeeldige wijze veiligheid, sportiviteit, functionaliteit en veelzijdigheid. Zijn way of drive refereert aan de exclusieve en sportieve way of life die geassocieerd wordt met het merk Jaguar. Tot slot nog dit: bij de EuroNCAP-crashtests behaalde de E-Pace een topscore van 86 procent voor de bescherming van de inzittenden en 87 procent voor de bescherming van kinderen. Hij is daarmee een van de veiligste SUV’s op de markt.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu