Home > Auto's > 24 uur van Zolder: Limburgse kers op de racetaart

24 uur van Zolder: Limburgse kers op de racetaart

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

Boys and their toys. Jongens en speelgoed. We kennen het allemaal.  Zeker tijdens de ’24 uur van Zolder’, waar je een etmaal lang de snelste piloten in hun flitsende wagens over het circuit ziet scheuren. En dat gelardeerd met verrassend entertainment en extravaganza in de paddocks.  Daarbij is de VIP Village dé ideale plek om schoon volk te bekijken of om zelf gezien te worden.

Heel wat bekend talent  ‘op de grid’.  Allereerst  uit eigen huis, autocoureur Xavier Maassen met het team Porsche Eindhoven-Maastricht, maar ook Pedro Bonnet , vicekampioen en flamboyant  zakenman van IEA Bouwprojecten uit Gruitrode.  Hij komt samen met de bekende ex-wielrenner Tom Boonen aan de start voor ‘Dirty Faces win Races’ – PK Carsport. 

Nog meer Limburgs potentieel:  veelvoudig winnaar Anthony Kumpen, neef van Sophie Kumpen, de mama van Max Verstappen. Het zijn slechts enkele namen, want niemand wil  ontbreken op de hoogmis van het raceseizoen in België.  Het komt er niet alleen op pure snelheid aan, maar ook op het uithouden van de bolides. ,,Zolder is een compact en pittig circuit”, weet Xavier Maassen. ,Ook één van de vermoeiendste, omdat je constant geconcentreerd moet rijden.” 

Hoewel hij erop gebrand is om te winnen pakt het voor Maassen helaas anders uit.  In de slijtageslag noteren we een kapotte radiator, problemen met de ophanging en miserie met de achteras.  En dus een 30ste plaats. ,,We winnen in team, we verliezen in team.“ 

De kers op de racetaart gaat uiteindelijk naar Independent Motorsports. West-Vlaams weliswaar, maar met twee rijders uit onze gouw: Niels Lagrange en Dries Vanthoor.  En zo toch nog een beetje de Limburgse kers op taart! 

Fotografie: Olli Dekens / Jempi Welkenhuyzen

_______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu