Home > Culinair > Proef thuis bij Bistro TWO

Proef thuis bij Bistro TWO

Nu de horeca op slot is, moet ook de culinaire redactie van Chapeau het elders zoeken. Thuis bijvoorbeeld. Daar hoef je écht geen uren voor in de keuken te staan. De komende weken proeven wij de afhaalmenu’s van restaurants in beide Limburgen. Deze keer Bistro TWO Go. 

Deze zomer openden Edwin Soumang en Bethany DeLong hun tweede zaak in hartje Roermond. Het kleine zusje van Restaurant ONE kreeg de naam Bistro TWO en werd opgezet als laagdrempelige bistro. Op de kaart: Franse klassiekers en een driegangenkeuzemenu voor 38 euro.

Waar Soumang en DeLong tijdens de eerste horecasluiting besloten om geen take away te doen – ze vonden dat de ONE-ervaring onmogelijk te kopiëren was naar thuis – zagen ze voor Bistro TWO dit najaar die mogelijkheid wel. Vanavond proef ik dan ook voor de eerste keer bij Bistro TWO, maar dan gewoon thuis. En ik kan je nu alvast verklappen: het was een groot succes.

Apéro

Er staat één groot pakketje, bestaande uit twee dozen, voor me klaar. De twee zijn netjes aan elkaar getapet met tape in de huisstijl van Bistro TWO. Leuke details, hou ik van. Beide dozen zijn goed gevuld. Twee keer het menu en alles voor een geslaagde apéro: gevulde eitjes, oesters, gedroogde worst, vers zuurdesembrood en een mandarijn-Bellini. Die cocktail is bon, heel soepel, een beetje zoet, niet te sterk. Leuk aangekleed met ingelegde mandarijnenpartjes en garnituur. Dan de oesters. Creuse 000 met een beetje citroen voor de liefhebber. Wat een genot. Heel smaakvol, niet te zout en lekker groot. Van het eitje kunnen de we niet zo goed verklaren waarom de inhoud zwart is. Het smaakt in ieder geval goed. ,,Gewoon, zoals die die oma vroeger maakte maar dan beter”,  concludeert mijn tafelgenoot.

En we beginnen pas net.

Garnalen

 Na de uitgebreide apéro beginnen we aan het ‘Bistro TWO go driegangenmenu’. De samenstelling daarvan verandert elke week. Vandaag starten we met een garnalencocktail. Dit gerecht is – net als de gerechten die nog volgen – volledig klaar aangeleverd. De gerechtjes zijn zelfs zó mooi opgemaakt dat het onmogelijk lijkt om hem net zo mooi op een bordje te krijgen. Dus eten we uit het bakje: groene sla, avocado, komkommer, avocado-creme, kiemgroentjes, super mooie cocktailsaus en heerlijke verse hollande garnaaltjes. Ik ben normaal niet zo van de garnalencocktail, vanavond wel.

Ook trekken we het flesje wijn dat bij de bestelling zat open. De Ellermann Spiegel Riesling is mooi fris, makkelijk in de mond. Een klein zuurtje en lichte bubbel. Mooi.

Eend

Het hoofdgerecht van vanavond moet voor serveren 20 minuutjes in een voorverwarmde oven. Dat alles staat – net als bij de andere gerechten die nog een laatste hand behoeven – heel duidelijk beschreven op het bijgeleverde menu én op de bakjes.

Na 20 minuten ruikt het resultaat al veelbelovend. De smaak doet daar absoluut niet voor onder. ,,Wauw’’ oordelen we in harmonie. Super malse gekonfijte eendenbout, heerlijk van smaak, een ‘goeie’ à l’orange-saus, witlof, toefjes aardappelmousse. Een heerlijk winters gerecht.

Appel

Het nagerecht smaakt al net zo winters. Krachtig ingemaakt appeltje, luchtige cake, caramelsaus, nootjes en nog wat romige toefjes. We besluiten er maar één te eten en de andere tot morgen te bewaren. Terwijl ik dit schrijf ben ik ons daar dankbaar voor: straks nog een keer!

Na het zoete dessert zijn we nog niet klaar. Een van de verrassingen in de twee grote boxen was namelijk een goed gevuld kaasplankje. Maar liefst zes verschillende stukjes kaas, compleet met druifjes, nootjes en gedroogd fruit. Er zijn zelfs truffels voorzien voor bij de koffie.

Genoten

We hebben vanavond van de eerst tot de laatste hap genoten. Een top apéro en drie super verzorgde gerechten. Alle drie eigenlijk heel ‘gewoon’ maar op een bijzondere manier bereid. Ik kan niet wachten totdat de horeca weer open is, want als het in het restaurant beter is dan thuis, dan ben ik benieuwd wat het team van Bistro TWO verder voor ons in petto heeft.

Praktisch

Bistro TWO Go is elke week van vrijdag tot en met zondag geopend. Op de kaart staat een wisselend drie gangen menu (32,50 euro), borrel boxen in diverse soorten en maten, à la carte gerechten (3 tot 19 euro) en dranken. Je bestellingen bij Bistro TWO Go moet je zelf afhalen in Roermond.

Roerkade 11, Roermond (NL) – bistrotwo.nl

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.